23 Ekim 2004 21:00

Köy Hizmetleri yerine 'kırsal kalkınma'

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (KHGM) kapatılmasına ilişkin kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldı.

Paylaş
Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (KHGM) kapatılmasına ilişkin kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldı. Edinilen bilgiye göre tasarıda, KHGM'nin taşra teşkilatının kapatılması ve merkez teşkilatının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devrine paralel olarak, Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü (KKGM) oluşturulması öngörülüyor. Buna göre Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, KHGM'nin merkez birimleri ile Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün (TÜGEM) tarım toprakları ile ilgili birimi, Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü adı altında toplanacak. Tasarıya göre, KHGM'nin görev yetkileri, döner sermaye işletmelerine ait kadro ve pozisyonları, personeli, taşınır ve taşınmaz malları, bunlara ait ödenekler, İstanbul ve Kocaeli dışında il özel idarelerine devrediliyor. İstanbul ve Kocaeli'de ise bu hizmetleri il hudutları dahilinde yapmak üzere büyükşehir belediyelerine devredilecek.

Personelin durumu Tasarı uyarınca, 45 binden fazla işçi, 6 bin civarında memur da il özel idarelerine veya İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyelerine geçecek. Genel müdür, genel müdür yardımcıları, teftiş kurulu başkanı, APK dairesi başkanı, ana ve yardımcı hizmet birimleri dahil daire başkanı, bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları, il müdürleri, il müdür yardımcıları, döner sermaye işletmesi müdürü, müdür ve şube müdürü unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, kanunun yayımı tarihinde sona erecek. Devredilen personelden durumlarına uygun boş kadro olmayanlar veya mevcut kadro unvanı ile atamaları yapılamayanlar için gerekli kadro ve unvan ihdas ve değişiklikleri, devirden itibaren 3 ay içerisinde, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü hakkında KHK'ya bağlı kalmaksızın Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılacak. Devredilen personel, yeni bir kadroya atanıncaya kadar eski kadrolarına ait aylık, ücret, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali haklarını devredildikleri kurumdan almaya devam edecek.


Yol işçileri eylem yapacak Yol-İş Sendikası İzmir Şubeleri, Köy Hizmetleri'nin kapatılmasına karşı eylem yapacak. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kapatarak, taşra teşkilatlarını il özel idarelerine devreden tasarıyı protesto edecek olan Yol-İş üyeleri, pazartesi günü saat 08.00'de Çınarlı Polis Karakolu önünde servislerinden inerek Bölge Müdürlüğü'ne yürüyecekler.

ÖNCEKİ HABER

Birlikte mücadele kaçınılmaz

SONRAKİ HABER

Tersanede eylem sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...