22 Ekim 2004 21:00

Hastanelere çadır kurulacak

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, salı gününden itibaren tüm hastanelere koruma çadırları kuracaklarını bildirerek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine karşı birlikte mücadele çağrısını yineledi.

Paylaş
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, salı gününden itibaren tüm hastanelere koruma çadırları kuracaklarını bildirerek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine karşı birlikte mücadele çağrısını yineledi. Göztepe SSK Hastanesi önünde toplanan DİSK üyeleri, SSK'ların devir kararını protsesto etti. "SSK halkındır, satılamaz", "AKP sağlığa zararlıdır", "İşçi, memur el ele, genel greve", "Parasız eğitim, parasız sağlık", "Hortumcuya değil, halka bütçe" sloganları eşliğinde Acil Servis önüne kadar yürüyen DİSK'lilere, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı da katıldı. Eyleme EMEP ve Halkevleri de destek verdi.

'Oyunu bozacağız' Acil Servis önünde konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devriyle daha kaliteli hizmet getireceklerini söylüyorlar. Bu büyük bir yalan. Bu oyunu bozacağız" diye konuştu. Kamu Reformu Yasası ile hastanelerin önce yerel yönetimlere, ardından da özel sektöre geçeceğini belirten Çelebi, "'Emekçilerin ve halkın geleceği karartılmak isteniyor. Kamu mallarını özelleştirmeyle peşkeş çekmek istiyorlar. Devlet hastanelerine devir gibi sunuluyor. Yalan, aldatmaca, kandırmaca, işçi sınıfı oynanan oyunu bozacak. Bu tuzağa asla izin vermeyeceğiz" dedi.

'Meydan okuyoruz' Hükümeti uyaran Çelebi, şöyle devam etti: "Bizim malımızı devretmelerine asla izin vermeyeceğiz. İktidar hastanelerimizden elini çeksin. Çekmezse biz çektirmesini biliriz. Biz de daha iyi hizmet bekliyoruz. Ama bunu sosyal devlet içinde istiyoruz. Asla teslim olmayacağız. Hükümet bize meydan okuyorsa, biz de meydan okuyoruz." Salı gününden itibaren tüm hastanelerin önünde koruma çadırları kuracaklarını anlatan Süleyman Çelebi, "Bu çadırlarda, sağlık çalışanlarını, hastaları, tüm Türkiye halkını bilgilendireceğiz. Tüm sigortalıları beraber mücadeleye çağırıyorum" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mülk işçinin yetki Erdoğan'ın

SONRAKİ HABER

Emekliler harekete geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...