22 Ekim 2004 21:00

EP, SSK için toplanacak

Emek Platformu, pazartesi günü toplanarak, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri başta olmak üzere hükümetin saldırını ele alacak. Ortak eylem kararlarının çıkması bekleniyor.

Paylaş
SSK hastanelerinin devri ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmak istenmesine karşı olağanüstü toplanarak eylem kararı alan Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun çağrısı yanıt buldu. Emek Plaftormu, Dönem Sözcüsü Memur-Sen tarafından pazartesi günü toplantıya çağırıldı.

Bir şey yapmalı! Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun önceki gün yapılan olağanüstü toplantısında söz alan birçok sendikacı "birşeyler yapmak gerektiğini" söylemekle beraber, etkin eylem önerileri birkaç sendikadan geldi. Köy Hizmetleri'nde örgütlü Yol-İş Genel Başkanı Fikret Barın, "Biz üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Tez Koop-İş Başkanı Sadık Özben ise işçilerin güven duyması için eylemlere önce profesyonel yöneticilerin başlamasını önerirken, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın mutlaka sonuç alıcı eylemlerin yapılmasını istedi. Mücadelenin memurlarla birleştirilmesi, gerekirse işgal eylemlerine başvurulması önerileri de geldi.

Türk-İş'e eleştiri SSK üzerindeki karalama politikalarına dikkat çeken Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, "Önce SSK'yı anlatmalıyız" diye konuştu. Türk-İş Başkanı Kılıç'ın özelleştirme mağdurlarının işe başlatılmasından dolayı bakana ve hükümete teşekkür etmesine tepki gösteren Tek Gıda-İş Başkanı Korkut Güler, Türk-İş'in özelleştirme konusunda net bir politikası olmamasını da eleştirdi. Sağlık-İş MYK üyesi Mehmet Ali Tanrıverdi de başkanları Mustafa Başoğlu'nun tüm işçi konfederasyonlarına ve diğer emek örgütlerine yaptığı ortak mücadele çağrısını hatırlatarak, etkin, kararlı bir mücadele sergilenmesini istedi.

Genel grev tartışması TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, bir iki günlük genel grev önerisinde bulundu. Öztaşkın ve diğer birkaç sendikacının da desteklediği bu öneriye Kılıç'ın yanıtı, "Genel grev politiktir, hükümeti devirmeye yöneliktir" oldu. Ancak TGS temsilcisi İrfan Başçuhadar, Fransa ve diğer ülkelerdeki genel grevleri örnek gösterdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda beş bölgede SSK hastaneleri önlerinde genel eylemler yapılması, hükümetin devir işleminden geri adım atmaması halinde de üretimden gelen gücün kullanılması kararlaştırıldı. Ayrıca Emek Platformu'nun da hemen toplantıya çağrılmasının konuşulduğu toplantı sonunda, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, platform Dönem Sözcüsü Ahmet Aksu'ya önerilerini iletti. 25 Ekim Pazartesi günü yapılması planlanan Emek Platformu toplantısında, SSK, Köy Hizmetleri ve diğer saldırı yasalarına karşı ortak mücadele yolları aranacak.

ÖNCEKİ HABER

'UBP hükümeti zarar verir'

SONRAKİ HABER

Mülk işçinin yetki Erdoğan'ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...