21 Ekim 2004 21:00

Silahlı saldırı işçileri yıldıramadı

Tuzla'da bulunan Torgem Tersanesi'nde ödenmeyen alacaklarını isteyen taşeron işçiler, yine saldırıya uğradı. Tersane İşçileri Komitesi, dün düzenlediği basın açıklamasıyla saldırıyı protesto etti. Eylemin ardından tersanede direniş başladı.

Paylaş
Tuzla'da bulunan Torgem Tersanesi'nde ödenmeyen alacaklarını isteyen taşeron işçiler, yine saldırıya uğradı. Tersane İşçileri Komitesi, dün düzenlediği basın açıklamasıyla saldırıyı protesto etti. Eylemin ardından tersanede direniş başladı. Torgem Tersanesi'nde faaliyet yürüten taşeron firma Acar Gemi'de çalışan 17 işçi, 10 gündür ödenmeyen ücretleri için 19 Ekim'de işbıraktılar. Acar Gemi, ücretlerin 20 Ekim'de ödeneceği sözü verdi. İşçiler, önceki gün ücretlerini almak üzere gittiklerinde ise, bir miktar avans verileceği, kalanın iş bittikten sonra ödeneceği söylendi. İşçiler, ücretlerinin tamamen ödenmesini talep edince, taşeronun adamları işçilere silah çekti. Çağdaş ve Ali isimli işçiler, silahla yaralandı.

Direniş başladı Tuzla Tersane İşçileri Komitesi'nin yaptığı çağrıyla dün Torgem önünde bir araya gelen işçiler, saldırıyı protesto etti. Eylemde, saldırıya uğrayan işçilerden Çağdaş Tan konuştu. "Torgem'de bu sorunla karşılaşan sadece biz 17 işçi değiliz. Torgem'in taşeron firması olan Hakan Gemi'de de işçiler yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamamaktadır. Hakan Gemi işçilerine ve tüm tersane işçisi arkadaşlara sesleniyoruz. Başka işyerlerinde yaşananlara göz yumarak sorunlarımızı çözme şansımız yoktur" diyen Tan, birlikte mücadele çağrısı yaptı. Eyleme yine 20 Ekim'de ödeme sözü verilen Hakan Gemi işçileri de katıldı. Hakan Gemi işçileri de daha önce alacakları için işbırakmışlardı. Eylemin ardından bir araya gelen Torgem ve Hakan Gemi işçileri, alacakları için işbırakmaya karar verdiler. Kararı hemen hayata geçiren 160 işçi, tersanede direniş başlattı. Patronun tersaneyi terk etmelerini istediği işçiler, alacakları ödenene kadar tersaneyi terk etmeyeceklerini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş başkanları
   olağanüstü toplandı

SONRAKİ HABER

'Herkesi birlikte mücadeleye davet ediyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...