21 Ekim 2004 21:00

Türkiye yine nöbete

Afganistan'daki askeri işgalin komutası, bir kez daha Türkiye'ye geçecek. Yapılan planlara göre Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dört 'Amerikan müttefiki', komutayı sırayla üstlenecekler.

Paylaş
11 Eylül saldırılarından bu yana Amerikan işgali altında bulunan Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün (ISAF) komutası yine Türkiye'ye verilecek. ISAF Askeri Komitesi, gelecek şubat ayından itibaren işgal gücünün komutasının Türkiye, İtalya, İngiltere ve İspanya tarafından üstlenilmesi konusunda ilke kararı aldı. 'Uzun vadeli operasyonların istikrarı açısından' belirlenen 2005-2007 komuta takviminde söz konusu ülkeler, sırayla 6 ila 8 aylık komuta görevleri üstlenecekler. Aynı kaynaklara göre, Kabil Havaalanı da gelecek şubat ayından itibaren, sırasıyla Türkiye, Romanya ve Çek Cumhuriyeti'nin komutasında olacak.

ABD helikopteri düştü: 1 ölü Öte yandan, Afganistan'ın batısındaki Herat eyaletinde bir Amerikan helikopterinin düştüğü, bir askerin öldüğü, 2 askerin yaralandığı bildirildi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Black Hawk tipi helikopterin "kaza sonucu" düştüğü öne sürülürken, Shindad'taki askeri üs yakınlarında düşen helikopterde 4 kişinin bulunduğu belirtildi. Pakistan sınırı yakınında düzenlenen el bombalı saldırıda ise 3 Amerikan askeriyle bir Afgan tercüman yaralandı. Patlamada iki askeri araç da tahrip oldu.

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü Ekspresi'nde 'Doğu' ile yüzleşmek...

SONRAKİ HABER

Sendikacılar ASF'yi değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...