19 Ekim 2004 21:00

İşbirlikçi ağır kayıp verdi

Dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Ulusal Muhafızları karargâhına havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda 100 muhafız ölürken çok sayıda kişi de yaralandı. Amerika'nın Felluce'ye yönelik bombardımanları da aralıksız devam ediyor.

Paylaş
Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Irak Ulusal Muhafız karargâhına düzenlenen havan topu saldırısında 100'den fazla kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Irak polisi ve Ulusal Muhafız yetkilileri, başkentin 40 kilometre kuzeyindeki Maşahidan'daki karargâha dün sabah 6 havan topu atıldığını kaydettiler. Saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısının artması bekleniyor.

Felluce bombalanıyor Amerikan savaş uçakları, Irak'ın Felluce kentini önceki gece de havadan bombalandı. Bombardımanda çok sayıda ev yıkılırken Amerikan ordusundan yapılan açıklamada vurulan evlerin cephanelik olduğu iddia edildi. Sivil can kayıplarına neden olan Felluce bombardımanı, aralıklı olarak aylardır sürüyor. Öte yandan Irak'ın Nasıriye kentinde Iraklı bir polisin, adı şimdiye kadar duyulmamış bir grup tarafından kaçırılarak öldürüldüğü bildirildi. Polis yetkilileri, başından vurulan polisin cesedinin kentin güneyinde Fırat Nehri'nden çıkarıldığını kaydetti. Dün Irak'ın kuzeyindeki bir petrol boru hattına da sabotaj düzenlendi. Yetkililer saldırının, Bağdat'ın kuzeyinde bulunan Beyji'deki petrol rafinerisinden 12 kilometre uzaklıktaki bir hatta düzenlendiğini kaydettiler. Devlete ait Kuzey Petrol Şirketi, bu hattın petrol ihracatı için kullanılıp kullanılmadığı konusunda bilgi vermedi. Irak'ta rehin alınan 2 Makedonyalının da önceki gün öldürüldüğü bildirildi. El Cezire televizyonu, ABD için casusluk yapmakla suçlanarak rehin alınan Makedonya vatandaşlarının öldürüldüğünü gösteren bir video kasetin ellerine geçtiğini açıkladı. Irak'ta dün sabah işgal ordusunca düzenlenen bir saldırıda 2 Iraklı öldü, 10'u yaralandı. Irak'taki işgal güçleri ile Irak polisinin, önceki gece Bağdat'ın kuzeyindeki Duluye'yi kuşattığı da belirtildi. Irak ulusal muhafızlarından yapılan açıklamada, gece yapılan operasyon sırasında evlere baskın düzenlendiği ve onlarca kişinin tutuklandığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Makus talihine direnir Varto

SONRAKİ HABER

Sosyal hareketeler ve ASF

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...