14 Ekim 2004 21:00

Son raunt da Kerry'nin

ABD'de 2 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde yapılan son tartışmada, televizyon anketlerine göre Demokrat Parti adayı John Kerry, ABD Başkanı George W. Bush karşısında üstün çıkan taraf oldu.

Paylaş
ABD'de 2 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde yapılan son tartışmada, televizyon anketlerine göre Demokrat Parti adayı John Kerry, ABD Başkanı George W. Bush karşısında üstün çıkan taraf oldu. Kerry tartışma sırasında Bush'u mafya babasına benzetti. Arizona eyaletinin Tempe kentinde düzenlenen televizyon tartışması ilk ikisinden farklı olarak dış politika ve güvenlik yerine, işsizlik, sağlık harcamaları, vergiler ve eğitim gibi iç konulara ayrıldı. Yasa dışı göçmenlikle asgari ücretin artırılması da önceki akşamki tartışmada gündeme geldi. Bush ülkenin göçmenlik düzenlemelerinde reformdan yana olduğunu ve kaçak göçmenlere, Amerikalının istemediği işlerde çalışmak üzere çalışma izni verilmesinden yana olduğunu iddia etti. Kerry, başkan olması durumunda herkese sağlık sigortası getireceğini vaat ederken Bush, bu planın 10 yılda hükümete 5 trilyon dolara patlayacağını ve mümkün olmadığını öne sürdü. Kerry, Bush'un vergi indiriminin sadece zenginlerin yararına olduğunu da belirtti. Tartışma iç politika üzerine olmasına rağmen gündeme Irak da geldi. Kerry, Bush'un, Irak'la hızla savaşa gittiğini ve yıllardır Amerika'nın müttefikleri olan ülkeleri bir kenara ittiğini söyledi. George Bush ise yönetiminin, El Kaide liderlerinin avlanmaları için kapsamlı bir stratejisi olduğunu öne sürdü.

Anketlerde Kerry önde Dün akşamki tartışmanın galibinin de Kerry olduğu belirtildi. Internette yapılan MSNBC ve Fox News televizyonlarının anketlerinde, Kerry açık farkla önde görüldü. Telefonla yapılan CNN anketini de Kerry kazanırken, ABC'nin anketinden ise beraberlik çıktı. 4 yıl için yeniden seçilmeye çalışan Bush'la Demokrat Partili rakibi John Kerry arasındaki son televizyon tartışmasını 90 milyon ABD'linin izlediği tahmin ediliyor.

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Sosyal Forumu
   Londra'da başladı

SONRAKİ HABER

NATO'da Afganistan tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...