12 Ekim 2004 21:00

Su içti diye işten attılar

Malatya Belediyesi'ne bağlı Motaş'ta çalışan Recep Turan isimli şöför geçtiğimiz günlerde su içtiği gerekçesiyle işten atıldı.

Paylaş
Malatya Belediyesi'ne bağlı Motaş'ta çalışan Recep Turan isimli şöför geçtiğimiz günlerde su içtiği gerekçesiyle işten atıldı. Turan'ın işten atılma gerekçesi, tam olarak, "su içmek için otobüsten inmesi." Bu gerekçe, Motaş Müdürü Gökan Tuncer tarafından da kabul edildi. Ancak işçiler, Recep Turan'ın işten atılmasının, Motaş'da başlayan sendikalaşma nedeniyle, işçilere uygulanan baskının devamı olduğunu söylediler. Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin iyileştirilmesi için Hizmet-İş Sendikası'nda örgütlenen şoför ve gişe çalışanları, belediye yönetiminin sendikadan istifa etmeleri için baskı uyguladığını anlattılar. Motaş'ta bulunan 267 işçiden 160'ının sendikaya üye olduğunu anlatan işçiler, arkadaşlarının işten atılmasını yaptıkları eylemle protesto etti. Motaş garajında toplanan işçiler adına açıklama yapan Recep Turan, otobüs şoförlerinin çok yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirterek, "Yemek yemeye dahi fırsat bulamıyoruz. Ben sadece insani bir ihtiyacımı karşılamak, su içmek için otobüsten indim. Çünkü yaz sıcağında saatlerce aralıksız otobüs sürüyorum. Bu tutumu anlamak mümkün değil" dedi. Sendikalaşmanın yasal hak olduğunu belirterek, Motaş yönetimini istifaya çağıran Turan, haksızlıklar karşısında kendilerini savunacaklarını söyledi. Turan, "Bizim oylarımızla iktidara gelen AKP ekmeğimizle oynuyor" diye konuştu.

Müdürün açıklaması İddiaları yanıtlayan Motaş Müdürü Gökan Tuncer ise her şoförü takip ettiklerini ve dosyalarına işlediklerini anlattı. "Recep Turan'ı işten atmamızın nedeni otobüsü terk ederek su içmeye gitmesidir. İşini bırakıp siyasetle uğraşanları da işten atarız" diyen Tuncer, sendikaya üye olanları tehdit etmediklerini ileri sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Şimdi değilse ne zaman?

SONRAKİ HABER

SONUÇ BİLDİRGESİ TALEBİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...