11 Ekim 2004 21:00

Dillerin buluşması Diyarbakır'da

Uluslararası PEN, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 21-24 Mart 2005 tarihinde Diyarbakır'da seminer yapacak.

Paylaş
Uluslararası PEN, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 21-24 Mart 2005 tarihinde Diyarbakır'da seminer yapacak. İlk kez uluslararası alanda gerçekleşecek olan seminerde kültürel farklılıklar ve kültürel çoğulculuğun yararları konuları üzerinde tartışmalar yürütülücek. Almanya'da bulunan Kürt PEN ile Türkiye PEN'in işbirliği ile yapılacak olan seminere UNESCO da katkı sunacak. Seminere yazar ve şairlerin yanı sıra uluslararası düzeyde tanınan kişiler de katılacak.

Barışa katkı Barış kültürüne katkı sağlaması düşünülen seminer uluslararası alanda ilk olma özelliğini taşıyor. Seminerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi yönünde çalışmaların olacağı belirtiliyor. Farklı dillerin bir araya geleceği seminirde, dil bilimi ve şiirlerin sınırları içerisinde edebiyatın hazları paylaşılacak. Diyarbakır'ın farklı kültürlere ve dillere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Türkiye PEN Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, uluslararası alanda ilk olma özelliğini taşıyan seminerin Diyarbakır'da yapılmasının yerinde bir karar olduğunu kaydetti. Seminere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağını ifade eden Diken, dört gün boyunca, farklı kültürlerin ve dillerin bir araya geleceğini kaydetti. Diken, seminere, yazar ve şairlerin yanı sıra tanınmış isimlerin de katılacağını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Sadece bir kitap!

SONRAKİ HABER

Kerkük krizi resmileşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...