11 Ekim 2004 21:00

Tırtıl mezarı başında anıldı

Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz gazetemizin "Tırtıl" köşesinin yazarı Prof.Dr. Erdal Şekoroğlu dün mezarı başında anıldı. Anmada, Şekeroğlu'nun doğayla insanlığı buluşturduğu ve örnek bir bilimadamı olduğu vurgulandı.

Paylaş
Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz gazetemiz 'Tırtıl' köşesinin yazarı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erdal Şekeroğlu mezarı başında anıldı. Şekeroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, birçok öğretim görevlisi, öğrenciler, ZMO ve EMEP yöneticilerinin katıldığı mezarlık anmasında konuşan Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Yıldırım, Şekeroğlu'nun doğayla insanlığı buluşturduğunu belirterek, "Hayatını insanlığın baskısız ve sömürüsüz bir düzene kavuşmaları için adayan hocamızı saygı ile anıyoruz" dedi. Yıldırım'ın ardından söz alan kardeşi Semih Hiçyılmaz ise; Erdal Şekeroğlu'nun nasıl bir bilimadamı olunması konusunda örnek bir kişi olduğunun altını çizdi. " Erdal Şekeroğlu çok erken aramızdan ayrıldı." diye konuşan Hiçyılmaz, Şekeroğlu'nun kısa ve onurlu yaşamında kendilerine çok şey öğrettiğini ifade etti. Şekeroğlu adına gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan'ın mesajını okuyan Yusuf Baştuğ ise ; " Hocamızın bize, sömürüsüz bir toplumun mümkünlüğünü böceklerin ve kuşların komünal yaşamlarından aktaracağı ve sömürüsüz bir dünya mücadelesinde öğreteceği çok şey vardı." diye konuştu. daha sonra söz alan Ziraat Mühendisleri Fakültesi eski Dekanı Nedim Uygur, Şekeroğlu'nun en güzel özelliğinin doğayı sevmesi olduğunu belirterek, Erdal Şekeroğlu'nun anısını yaşatacaklarına dair söz verdiklerini dile getirdi. Anmanın ardından Ç.Ü Mithat Özsan Amfisi'nde Erdal Şekeroğlu anısına hazırlanan 'Orkideler' isimli dia gösterimi sergilendi. Aynı zamanda önceki gün Erdal Şekeroğlu anısına Çukurova Üniversitesi Açıkhava Amfisi'nde Tolga Çandar ve Seza Kırgız'ın dinletisi ile bir anma konseri verildi.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Ağrı'da 'kuduz tilki' paniği! Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Kazantepe köyünde yaşayan Şaban Göktürk (12) isimli çocuk, geçtiğimiz eylül ayında av tüfeği ile yaraladığı tilkiyi evine götürmek isterken tilki tarafından parmağından ısırıldı. Daha sonra Göktürk'ün evine götürdüğü tilkinin etini tüm aile bireyleri yedi. Tilkinin parmağını ısırdığı Şaban Göktürk ise, aradan 10 gün geçtikten sonra fenalaşınca Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede kuduz teşhisi konulan Göktürk, bir süre burada tedavi gördükten sonra Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Şaban Göktürk, tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde 9 Ekim günü yaşamını yitirdi. Göktürk'ün cenazesi önceki gün Kazantepe köyünde toprağa verildi.

45 kişi karantina altına alındı Şaban Göktürk'ün hayatını kaybetmesinin ardından tilkinin etinden yediği belirlenen aile bireyleri ile daha önce tilki eti yiyen köylülerden 45 kişi karantina altına alındı. Olay üzerine Kazantepe köyüne giden bir sağlık ekibi tüm köylülere kuduz aşısı yaptı. Öte yandan, Patnos ilçe merkezinde daha önce tilki etinden yiyen birçok kişinin de sağlık kuruluşlarına başvurarak, kuduz aşısı yaptırdığı öğrenildi.

Ağrı geneli endişeli SES Ağrı Şube Başkanı İsmail Karadaş, Ağrı il genelinde tilkilerde kuduz bulunmasından endişe edildiğini söyledi. Bu nedenle her tilki eti yiyen kişinin böyle bir endişe taşıdığını belirten İsmail Karadaş, "Göktürk'ün kuduz nedeniyle yaşamını kaybetmesi hepimizi tedirgin etti. Ağrı ve genelinde tilkide böyle bir hastalığın bulunması demek, birçok hayvana da bulaşmış olduğu anlamına gelir. Tilki de kuduz hastalığını bir yerden almıştır. Patnos ilçesi başta olmak üzere bir an önce önlem alınması gerekir. Aksi taktirde önüne geçilmesi zor bir hal alır" şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye halkı yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Sedat Peker teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...