07 Mart 2011 12:10

Çiğli İşçi Kurultayı Komitesi 8 Mart’ı kutladı

Çiğli Organize Sanayi işçileri ve Çiğlili kadınlar;  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaptıkları etkinlik ile kutladı.Yaklaşık 100 kadının katıldığı etkinliğe, 8 Mart’ın tarihçesi anlatılarak başladı. “Ekmek ve Gül” slayt gösterisi ile devam eden etkinlikte tekstil iş&cce

Çiğli İşçi Kurultayı Komitesi 8 Mart’ı kutladı
Paylaş

Yaklaşık 100 kadının katıldığı etkinliğe, 8 Mart’ın tarihçesi anlatılarak başladı. “Ekmek ve Gül” slayt gösterisi ile devam eden etkinlikte tekstil işçileri, kadın işçilerin ev  ve iş hayatında yaşadıkları sorunlarını şiirlerle ve yazılarla  dile getirdi .
Zeynep Tugay kendi yazdığı ve okuduğu şiirlerle tekstilde çalışan kadınların sorunlarını dile getirdi.  Tekstil işçisi Başak Atılgan; çalışma saatlerinin düzensizliği nedeni ile ailelerine zaman ayıramadıklarını, ücretlerinin düşük olduğun için hafta sonları ve gece geç saatlere kadar mesaiye kalmak zorunda olduklarını, buna rağmen fazla mesai ücretlerini alamadıklarını ifade etti. İnsanca yaşanabilir bir asgari ücret istediklerini bunun da kadın ve erkek işçilerin birlikte mücadele etmesinden geçtiğini dile getirdi.

Etkinlikte son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete de dikkat çekilerek bu durumun asıl sorumlusunun erkek egemen devlet anlayışı olduğu ifade edildi. Handan Aktaş ve kızı Kardelen Aktaş’ın birlikte hazırladığı Çerkez ise dinleyicilerin beğenisini kazandı. ÖVDER adına söz alan Kadriye Çelik; eğitimin satılamayacağını herkesin parasız eğitim hakkına sahip olduğunu ve okullarda toplanan katkı paylarının yasal olmadığını açıkladıktan sonra  bu konuda Çiğlili velileri birlik olmaya çağırdı. Schneider işçilerinin kurduğu müzik grubunun ezgileri ile devam eden etkinlikte, 8 Mart Salı günü yapılacak olan mitinge tüm İzmirli kadınlar davet edildi.

Schneider Elektrik, Tepaş Tekstil, Ent Tekstil, Dost Cam, Spot Tekstil, Alliance One Tütün fabrikasından işçilerin katıldığı etkinlik, Grup Yel Değirmeni’ nin müzik dinletisiyle çekilen halaylarla son buldu. Etkinliğe katılan tüm kadınlar 10 Nisan Pazar Günü Çiğli Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak Kurultaya çağrı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Biz, Cumartesi Anneleri...

SONRAKİ HABER

'Kadınlar 101 yıldır mücadeleyi yükseltiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa