08 Ekim 2004 21:00

Tüm Bel-Sen'den gazetemize destek

Tüm Bel-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkani Poshoroglu ve yöneticeleri, gazetemizi ziyaret ederek, Başbakan Erdogan'ı hicveden bir karikatür nedeniyle gazetemize verilen cezayı protesto ettiler.

Paylaş
Tüm Bel-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkani Poshoroglu ve yöneticeleri, gazetemizi ziyaret ederek, Başbakan Erdogan'ı hicveden bir karikatür nedeniyle gazetemize verilen cezayı protesto ettiler. Tüm Bel-Sen yöneticileri, hükümetin artan baskılarına karşı sendika ve kitle örgütleri başta olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin mücadeleyi yükseltmesi gerektiğine dikkat çektiler. Ziyaret sırasında konuşan Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkani Burhan Poshoroglu, başa geçtigi günden beri muhalif kesime karşi baski ve yildirma politikalarindan vazgeçmeyen hükümetin bundan sonra emekçilere yönelik baskilarinin artacaginin işaretlerini verdigini söyledi. Muhalefetsiz sessiz bir toplumun yaratilmaya çalişildiginin altini çizen Poshoroglu, emekçilerin mevcut kazanimlarina yönelik saldirilarin hiz kazandigina dikkat çekti. Poshoroglu, tüm bu saldirilara karşi işçi ve memur sendikalarinin mücadeleyi yükseltmesi gerektigini ifade etti. Gazetemize verilen cezanin "demokrasi" lafını ağzından düşürmeyenlerin gerçek yüzünü gösterdiğini kaydeden Poshoroğlu, emekçilere yönelik saldırıları ve hak gasplarını teşhir eden Evrensel'in her zaman yanında olacaklarını söyledi. Gazetemiz Ankara Temsilcisi Fevzi Argun ise yerel ve muhalif basına yönelik baskıların giderek arttığını ifade ederek, emekten, demokrasiden, bağımsızlıktan yana yayınların para cezaları ağırlaştırılarak, yıldırılmaya çalışıldıklarını söyledi. Emekçileri yönelik saldırılara karşı, kış aylarının sıcak geçmesinin gerektiğini dile getiren Argun, tüm kesimlerin özellikle de işçi ve memur sendikalarının oluşturacağı birleşik mücadele hattının sermaye güçlerinin saldırılarının önünü kesebileceğini kaydetti.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Mafya cumhuriyeti Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak suçundan dört gündür gözaltında tutulan ve dün savcılığa çıkartılan Sedat Peker soruşturmasında ulaşılan bilgiler, mafya örgütlenmesi ve ilişkilerinin ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Soruşturmaya yargıtay üyeleri, TSK'daki üst düzey komutanlar, emniyet müdürleri, bürokratlar, belediye başkanlari ve işadamlarinin adi da karişti. Hakim ve Savcilar Yüksek Kurulu, biri savci, 6 yargi mensubu hakkinda soruşturma başlatti. Peker'le bağlantısı tespit edilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki başkomiser ve başka illerde görevli bazi emniyet müdürleriyle ilgili olarak soruşturma başlatilmasi için de harekete geçildi. Istanbul'da bir fabrika sahibinin ölümle tehdit edilerek hisselerinin ele geçirilmesi, Sivas'ta altyapı ihalesine fesat karıştırma, 2003 yılında İstanbul'da hayvanat bahçesi ihalesine fesat karıştırma, Şile ve Kadıköy'de de birer kişinin darp edilmesi gibi eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edilen Peker ve 35 adami, dün sabah saatlerinde Organize Suçlar Şube Müdürlügü'nün bulunduğu bloktan geniş güvenlik önlemleri altında çıkartılarak, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Doktor kontrolünden geçirilen zanlılar savcılık ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildiler. Emniyet tarafından yapılan basın açıklamasında, zanlıların 'çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak'la suçlandıkları belirtildi. Polis, Peker'in polis ifadeleri ve suç iddialarının bulunduğu yaklaşık 28 klasörü savcılığa teslim etti.

Emniyetten açıklama İstanbul Eminyet Müdürlüğü Organize Suç Şubesi Müdürü Ayhan Buran yaptığı açıklamada, Sedat Peker ve örgütüyle ilgili uzun süredir sürdürdükleri takip ve operasyonu 4 Ekim 2004 günü yakalamaya dönüştürdüklerini söyledi. Buran çeşitli illerde eş zamanlı olarak yapılan ve 'Avrasya' adı verilen operasyonlarda toplam 46 kişinin yakalandığını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: "Örgütün sistematik bir şekilde çikar amaçli olarak tehdit, şantaj, yildirma yöntemiyle birçok eylem yaptigi belirlendi. Örgütte iletişimin örgüt lideri tarafindan dagitilan kirmizi, özel hat olarak adlandirilan telefonlarla saglandigi, paralarin örgüt lideri tarafindan dagitildigi, örgüt üyelerinin hiçbir sosyal güvenlik kaydi olmadigi, tamamen liderden talimat alarak çaliştiklari, kendilerini usulsüz olarak şirket ortagi gösterip silah ruhsati aldiklari tespit edildi. Aramalarda ikisi ruhsatsiz 15 ruhsatli silah, 5 adet av tüfegi, 1 adet çelik yelek, 3 telsiz, 1 özel evrak çantasi, 1 GSM frekans engelleyici ve diger örgüt dökümani ele geçirildi. Çok sayida oto ve video kaset zaptedildi." İstanbul dahil 5 ayrı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları iddiasıyla Sedat Peker, kardeşleri Vedat ve Atilla Peker ile enişteleri Mecnur Odyakmaz'ın da aralarında olduğu 41 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan bazıları polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Peker'in 3 avukatı hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı.


ÇARPICI İDDİALAR Sedat Peker ve bağlantıda olduğu kişilerle ilgili gündeme gelen çarpıcı iddialar şöyle.
  • Susurluk Davası kapsamında yargılanıp hüküm giyen eski MİT'çi Korkut Eken'e 50 bin dolar verildi.
  • Polisin dinlemesinden kurtulmak için aralarında iki bürokratın da bulunduğu 20 kişiye, sahte kimliklerle alınmış 20 özel cep telefonu dağıtıldı.
  • TSK'daki tayinlere bile el atıldı, ilişkiler TSK'daki birkaç üst düzey komutana kadar ulaştı.
  • Fenerbahçe spor kulübünden bazı üst düzey isimlerle, 'bazı sorunları çözmek' karşılığında bağlantıya geçildi.


    ER SORULARI GEÇİŞTİRDİ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, Alaattin Çakıcı'nın Türkiye'ye iadesi kapsamında özel bir ekip kurulma çalışması olmadığını bildirdi. Haftalık bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Er, Çakıcı'nın, "Devletle hesaplaşacağım" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu, o şahsın beyanıdır her hangi bir değerlendirme yapmam söz konusu olamaz" dedi. Sedat Peker ve örgütüne yönelik operasyonun Ankara, İzmir, Adana, Balıkesir illerinde de bağlantısının bulunması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda başlatıldığını vurgulayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, bir başka soru üzerine hiçbir kamu görevlisinin suç işleme imtiyazının bulunmadığını ifade ederek, "Eğer suç işleyen kamu görevlisi olursa hakkında adli ve idari soruşturma yapılır" dedi. Sedat Peker operasyonu sırasında hangi kamu kuruluşlarından görevlilerin adının çıktığının sorulması üzerine de Ramazan Er, "Hazırlık soruşturması sürüyor. 4422 sayılı Yasa'ya göre ne ben konuşabilirim ne siz yazabilirsiz. Aksi takdirde suç işlenmiş olur" dedi.

  • ÖNCEKİ HABER

    Suya yatirim yapilmali

    SONRAKİ HABER

    Doğu Konferansı Türkiye Buluşması başladı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...