07 Ekim 2004 21:00

Ülker, Hak-İş'e sendika kurdu

Ülker Grubu'nun Manisa Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan ambalaj şirketi Polinas'ta Petrol-İş'te örgütlenen 28 işçinin işten atılması protesto edildi.

Paylaş
Ülker Grubu'nun Manisa Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan ambalaj şirketi Polinas'ta Petrol-İş'te örgütlenen 28 işçinin işten atılması protesto edildi. Fabrika önünde önceki gün yapılan eyleme, işçilerin ailelerinin yanısıra Türk-İş'e bağlı sendikaların şube yöneticileri de katıldı. Manisa Organize Sanayi'ndeki Türk Metal ve Çimse-İş üyesi işçiler de Polinas'a kadar "Polinas işçisi yalnız değildir", "Sendika hakkımız söke söke alırız" sloganlarıyla yürüdüler. Mitinge dönüşen eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Bu fabrikada ilginç bir durum yaşanıyor. Toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi olmayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarında dahi yer almayan bir sendikayı hükümete yakınlığıyla bilinen Ülker Grubu kuruyor. Hak İş'e bağlı Öz Petrol-İş Sendikası adını taşıyan bu sendikaya işveren tarafından işçiler zorla üye yaptırılıyor" dedi. Patronun güdümündeki bir sendikayı kabul etmeyen işçilerin kendilerine geldiğini belirten Öztaşkın, şöyle devam etti: "Bir hafta gibi kısa bir sürede fabrikada çalışan 494 işçi arkadaşımızdan 318'i İzmir şubemizde örgütlendi. Ülker Gurubu, işçilerin sendikamızdan istifa etmeleri için yoğun baskı uyguladı. Sendikamızdan istifa etmeyen ve Öz Petrol-İş'e geçmeyen 28 üyemiz işten çıkarıldı."

Bülent Arınç'a suçlama Patron eliyle kurulan sendikada Meclis Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın da etkisi olduğunu iddia eden Öztaşkın, hükümeti bu tür oyunlardan uzak durması için uyardı. Eylem işçilerin "Güdümlü sendika istemiyoruz", "İş, ekmek yoksa barışta yok", "İşçiler burada, patron nerede?", "Sendika hakkımız, söke söke alırız" sloganlarıyla sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

70 milyonun meselesi

SONRAKİ HABER

Memurun kulağı Uzlaştırma Kurulu'nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...