06 Ekim 2004 21:00

Baz istasyonu eğitimi tehdit ediyor

Mahkeme kararına rağmen Bolu Atatürk Lisesi'nin bahçesindeki baz istasyonu kaldırılmıyor.

Paylaş
Bolu'da 2 yıl önce dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk Lisesi'nin bahçesinde bulunan baz istasyonunu kaldırma sözü verdiği halde, baz istasyonu hâlâ okulun bahçesindeki yerini koruyor. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şenda Aksungur da, açılan dava sonucunda mahkemenin baz istasyonunun okul bahçesinden kaldırılması yönünde sonuçlandığını, ancak bunun uygulanmadığını belirtti.

'Baz istasyonu kaldırılmalı' 10. sınıfta okuyan, Fen Bölümü öğrencisi Murat Akkuş, en büyük sorunlarının baz istasyonu olduğunu belirterek; "Baz istasyonlarından tüm arkadaşlarımız rahatsız. Bizim sağlığımızı tehdit ediyor. Geçen sene sınıf öğretmenimizle bir araya gelerek, sorunlarımızı tartıştığımız bir ortam olmuştu. O zaman da baz istasyonunun okulumuzdan kaldırılmasını istediğimizi söylemiştik, ama hâlâ baz istasyonu olduğu yerde duruyor. Bunun haricinde başka sorunlarımız da var. Mesela, başka okullardan bazı öğrenciler, bizim okul bahçemize gelerek, bizi rahatsız ediyorlardı. Onun için, okul girişine güvenlik kulübesi yapıldı, onun da yakın bir zaman içerisinde hizmete gireceğini duyduk." diyor. Sorunları arasında en önemli olanının baz istasyonu olduğunu söyleyen öğrencilerden biri olan 11. sınıf, Türkçe-Matematik (TM) bölümü öğrencisi Asım Çeker ise; "Baz istasyonunun bize büyük zararlarının olduğunu düşünüyoruz. Kaç seneden beri baz istasyonu burada. Yetkililer artık buna bir çözüm bulsun. Ben süper lise öğrencisi olduğum için laboratuvar bizim binamızda, biz en verimli şekilde laboratuvarı kullanabiliyoruz. Bolu Atatürk Lisesi'nin 14 öğrencisi, okul tarihinde ilk kez üniversite sınavında "0" çekti, yani bu arkadaşlarımız barajı aşamadılar. Bence bunun nedeni öğretmenlerimizin, bizi ders çalışmaya sevk etmemesi. O zaman da öğrenciler okula okumak için değil, arkadaşlarıyla sohbet etmek için geliyor. Başarı da bundan dolayı düşüyor, bu başarıyı etkileyen büyük bir faktör." şeklinde konuştu.

Öğretmenler de memnun değil Atatürk Lisesi'nin öğretmenlerine baz istasyonu hakkında soru sorduğumuzda, hemen hemen hepsinden aynı yanıtı aldık: "Bizim bir şey söylememize gerek yok. Siz de ne kadar zararlı olduğunu biliyorsunuz; siz yazın, biz altına imzamızı atarız." Okul Müdürü Remzi Kocaman ise, eski Belediye Başkanı döneminde mahkemenin sonuçlandığını, Belediye'nin baz istasyonu için Çele Tepesi'nden bir yer göstermesini beklediklerini, ancak yeni Belediye Yönetimi'nin bu konuyla ne kadar ilgilendiklerini bilmedikleri söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Bask'tan Kürtlere mesaj

SONRAKİ HABER

Devlet yağmaya ortak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...