05 Ekim 2004 21:00

Filistin teslim olmayacak

İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde kan dökmeye devam ediyor. Filistin lideri Arafat, halkının teslim olmayacağını söyledi.

Paylaş
Filistin lideri Yaser Arafat, Filistin halkının, İsrail katliamları karşısında asla teslim olmayacaklarını söyledi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ederken, önceki gün yerel bir radyodan halka seslenen Arafat, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin güçlü bir mücadele verdiğini belirterek, "Zafer geliyor, ne kadar acı çeksek de zafer geliyor" dedi. Filistin lideri, "Örgütlerden, dünyayı haklı olduğumuza inandırmak için Filistinlilerin yüksek çıkarlarını her şeyin üstünde tutmalarını, işgalcilerin eline bir bahane vermemelerini istiyorum" diyerek silahlı grupları da uyardı.

'Devlete başkanlık edeceğim' Arafat, Eşşark el Avsat gazetesinde dün yayınlanan demecinde ise, "Filistin devletine başkanlık ettikten sonra çekilmeye hazırım" diye konuştu. "Nelson Mandela olmaya hazırım" diyen Filistin lideri, "Ancak Filistin devletine başlangıçta başkanlık ettikten sonra siyasi hayattan çekilirim" şeklinde konuştu. Mandela, yıllarca ırkçı rejimin zindanlarında kaldıktan sonra Güney Afrika'nın ilk siyahi devlet başkanı olmuş, bu görevi beş yıl yapmıştı. ABD ve İsrail, Arafat'ın iktidarı en kısa süre içinde bırakmasını istiyor. Arafat'ın demeci, bu isteği reddettiğini gösteriyor. Bu arada, İsrail ordusunun, önceki günkü saldırılarında, Gazze Şeridi'nde 8 Filistinli öldü.

Çocukları öldürdüler Öldürülenler arasında 4 yaşında bir çocuk ile Filistinli kadın Esma Deveder de bulunuyor. Başından vurulan 17 yaşındaki Manal Ebu El Cidyane'nin durumu ise kritik. İsrail birlikleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde de iki kişiyi katletti. Ramallah'ta düzenlenen baskında bir Hamas yöneticisi ile 4 Filistinlinin yakalandığı duyuruldu. Buna göre, önceki gece düzenlenen baskın sırasında 2 İsrail askeri ile 2 Filistinli öldü, 3 Filistinli yaralandı. Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesinde de Hamas örgütüne üye 45 yaşındaki Musa Cabarin, evi kuşatılarak öldürüldü.

Halka füzeli saldırı Dün saldırıya devam eden İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampına füze fırlattı. Onbinlerce kişinin yaşadığı kampa isabet eden füze nedeniyle bir Filistinli öldü, iki Filistinli yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Refah mülteci kampında ise, İsrail askerleri, 13 yaşındaki İman el Hamas adlı kızı öldürdüler. Bu ölümlerle birlikte, İsrail ordusunun 28 Eylül'de başlattığı "Pişman Etme Günleri" adlı operasyonda öldürülen Filistinli sayısı 78'i buldu. Yüzlerce Filistinli de yaralı.

ÖNCEKİ HABER

Nasıl bir Evrensel istiyorlar?

SONRAKİ HABER

Komşunun acı tecrübesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...