04 Ekim 2004 21:00

Metro hükümetten arazi istedi

Hazine arazilerinin belediyelere verilerek patronlara değerinin çok altında satılması için çalışmalar hız kazandı. İstanbul'da Metro Group hükümetten Orman Fidanlığı arazisi ile Kadıköy'de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait alanı istedi.

Paylaş
Hazine arazilerinin belediyelere verilerek patronlara değerinin çok altında satılması için çalışmalar hız kazandı. İstanbul'da Metro Group hükümetten Orman Fidanlığı arazisi ile Kadıköy'de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait alanı istedi. Edinilen bilgiye göre, üzerinde gecekondu bulunan Hazine arazilerinin belediyeler kanalıyla, öncelikle yapı sahiplerine satışına ilişkin 4706 ve 4916 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak için şu ana kadar 100 dolayında belediye başvuruda bulundu.

Belediyeler sıraya girdi Gecekondu ya da diğer yapılaşmalar ile işgal altında olan Hazine arazilerinin satışını yeniden düzenleyen 4916 sayılı Kanun'un yayımlanmasından bu yana geçen 15 ay içinde, çok sayıda belediye, gecekondu bölgelerinin bu şekilde ıslahına dönük proje hazırladı. Projelerini tamamlayan 100 dolayında belediye, Maliye Bakanlığı'na başvurarak, kendi sınırları içinde kalan ve üzerlerinde 6 bin gecekondunun bulunduğu bu tür arazilerin kendilerine devredilmesini talep etti. Bu arada uluslararası firmaların da, Türkiye'de yatırım için devletten arazi talep ettiği öğrenildi. Metro Group'un da bu çerçevede, İstanbul'da Orman Fidanlığı arazisi ile Kadıköy'de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait alanı istediği belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Sıradan muamele

SONRAKİ HABER

Bakan Güler çağırdı TÜSİAD hazırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa