03 Ekim 2004 21:00

İki liderin buluşması birleşme getiriyor

YTP Başkanı İsmail Cem, Baykal'ın birleşme çağrısına olumlu yanıt verdi. Cem bugün YTP Parti Meclisi'ni toplayarak partinin CHP'ye katılımı için kongre kararı aldıracak.

Paylaş
Bülent Ecevit başkanlığındaki DSP'yi, Derviş ile birlikte parti kurmak için bölen, ancak sonra Derviş'le yollarını ayırarak YTP'yi kuran İsmail Cem, birleşme çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a olumlu yanıt verdi. Cem bugün YTP Parti Meclis'ini toplayarak, partinin CHP'ye katılımı için kongre kararı aldıracak. Cem ve YTP yöneticileri dün CHP'ye iadei ziyarette bulundu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından kapıda karşılanan Cem, Baykal'ın odasında yarım saat kadar görüştü. Görüşmenin ardından iki lider, parti yöneticileri ile kameraların karşısına çıktı. "Genel Başkanın açtığı yolda gerçekleşen güzel bir gün" diye sözlerine başlayan Cem, Baykal'a övgüler düzdü. Birleşme kararlarının, "sosyal demokrasinin, Baykal'ın liderliğinde CHP'deki iktidar yürüyüşüne mütevazi katkı" olduğunu belirten Cem, yetkili organlarla görüşerek kurultayı toplamayı hızlandırarak birleşme kararı alacaklarını söyledi. Cem, "Sosyal demokrasinin iktidar projesinin ön adımı" olarak nitelendirdiği birleşmenin ardından Türkiye'nin umudu, seçeneği olacaklarını ileri sürdü. Cem, Baykal'a hitaben yazdığı birleşme kararına karşı olumlu yaklaşımlarını ve teşekkürlerini ifade eden mektubu sundu.

Sevinçle karşılandı! Baykal ise toplumun bu birleşmeyi büyük bir heyecanla karşıladığını kaydederek, "hep birlikte katkı" çağrısı yaptı. Bu birleşmenin ardından partilerinin çekim merkezi olacağına, Türkiye'nin demokratik geleceğini aydınlatacaklarına inancını belirten Baykal, diğer sosyal demokrat partilere çağrı yapıp yapmadıkları, SHP ve DSP'ye de mektup gönderip göndermedikleri yönündeki soruyu, bu haberlerden üzüntü duyduğunu belirterek yanıtladı. Baykal başka bir soru üzerine sadece sosyal demokrat ve solculara değil, çağdaş değerlere sahip çıkan herkese katılım çağrısı yaptıklarını söyledi. Kemal Derviş ile DSP'den ayrılarak YTP'yi kuracakken, sonradan yollarının ayrıldığını, şimdi ise aynı partide buluşacaklarının hatırlatılması üzerine Cem, yeni CHP'li olmadığını, aynı hedefe zaman zaman farklı kulvarlardan koştuklarını ileri sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan ciddiyet çağrısı

SONRAKİ HABER

ALMANYA'DA MUHALİF SESLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...