03 Ekim 2004 21:00

Samarra'da 125 ölü

Paylaş
ABD ordusunun, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Samarra'ya yönelik süren saldırısında 125 kişi can verdi. ABD'li tümgeneral John Batiste, 88 direnişçiyi de yakaladıklarını söyledi. Batiste, "sivil kayıp verilmemesi için her türlü çabayı gösterdiklerini" öne sürerek, operasyonun birkaç gün süreceğini ekledi. Hava bombardımanında büyük kayıplar veren Samarra halkı ise, evlerin enkazı altındaki cesetleri çıkarmaya çalışıyor. Binlerce Samarralı da, kentten kaçma çabası içinde. Amerikan ordusunun dün Felluce kentine düzenlediği hava saldırılarında ise 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Felluce Hastanesi'nden bir yetkili, kentin çeşitli mahallelerinden ölü ve yaralıların hastaneye getirildiğini söyledi. Bu arada, işgal koalisyonunun en önemli üyelerinden İtalya, Irak'tan çekilebileceğinin ilk sinyalini verdi. Başbakan Yardımcısı Gianfranco Fini, Irak'ta gelecek yıl ocakta yapılması planlanan seçimlerden sonra, askerlerini çekebileceklerini söyledi. Fini, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Irak'ta seçimlerden sonra bir hükümet kurulacağı için yabancı birliklere gerek kalmayacağını söyledi. Irak'taki diğer gelişmeler ise şöyle:
  • Bağdat'ın güneyinde bir minibüse düzenlenen saldırıda 9 Iraklı öldü. Ölenlerden 7'sinin Hıristiyan olduğu açıklandı.
  • Bağdat'ın güneyinde, değerli arkeolojik parçaları korumakla görevli 8 gümrük memuru ölü bulundu. Memurların koruduğu antik eserler de kayıp.
  • Irak'ta iki Lübnanlıyı rehin alan bir grup, Lübnan vatandaşlarının Irak'ı terk etmesini istedi.
  • Irak'taki bir Ürdün şirketi, rehin alınan çalışanlarından birinin ölümle tehdit edilmesi üzerine ülkedeki faaliyetlerini durdurdu.
  • Bağdat'ın güneyindeki Hille bölgesinde, Polonya, Amerikan ve Irak güçlerinin düzenlediği operasyonda devrik rejimin bir generali ele geçirildi. Generalin kimliği açıklanmadı.
  • ÖNCEKİ HABER

    Kerry Bush'u geçti

    SONRAKİ HABER

    Abhazya'da seçim yapıldı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa