02 Ekim 2004 21:00

Yine yeni PORTAKAL

Altın Portakal Film Festivali bugün 41. kez kapılarını açıyor. Geleneksel festival kortejiyle başlayacak olan festival bu yıl birçok değişiklik içeriyor. Altın Portakal için on film yarışacak. Bu yılki festivalin onur ödülleri ise Hale Soygazi ve Şener Şen'e verilecek.

Paylaş
"41. Antalya Altın Portakal Film Festivali" bugün başlıyor. Bugün Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde saat 15.30'da, ünlü film yıldızlarının katılacağı kortejle başlayacak olan festivalin açılış töreni de akşam Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak. Açılışta, Fahir Atakoğlu bir konser verecek. Festivalin kapanış töreni de 10 Ekim'de yine Cam Piramit'te yapılacak. Televizyondan canlı yayınlanacak Haldun Dormen'in sunacağı gecede Özcan Deniz ile Ajda Pekkan konser verecekler. Ünlü komedyen Cem Yılmaz da Altın Portakal için özel olarak hazırladığı parodilerle geceye renk katacak. Geceye katılacak film yıldızları salonun önüne kadar limuzinlerle gelecek, salona ise kırmızı halı, kumaşlar ve ışık ile hazırlanmış "Prestij Yolu"ndan yürüyerek girecekler.

Altın portakal adayları 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması'na bu yıl 10 film başvurdu. Altın Portakal'ın 3 adayı yönetmenlerinin 'ilk filmleri' olma özelliğini taşırken, 7 aday ilk defa Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici ile buluşacak. "Ne De Olsa Çocuk" Eriş Akman'ın; "Tramvay" Olgun Arun'un; "Yazı Tura" ise usta oyuncu Uğur Yücel'in ilk uzun metraj filmleri. Bu yılki festivalde ilk defa izleyici ile buluşacak filmler; "Gece 11:45", "Hayal Kurma Oyunları", "Hoş Geldin Hayat", "Meleğin Düşüşü", "Tramvay", "Ne de Olsa Çocuk" ve "Kayıp Cennet İnsanları". Kartal Tibet'in "Hababam Sınıfı", Çağan Irmak'ın "Mustafa Hakkında Her Şey"i ve Uğur Yücel'in "Yazı Tura"sı daha önce gösterime girdi.

Özel gösterimler Avrupa, Asya ve Latin Amerika'nın en iyilerini Antalyalı sinemaseverlerle buluşturan 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ankara Sinema Derneği'nin seçtiği en iyi on Türk filmini de Festivalin izleyicileriyle buluşturacak. Ankara Sinema Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen bir bölümde de "Marcello&Sophia", "Unutulmazlar", "Avrupa'nın Yenileri" ve "Sinema Tutkusu Çocuklukta Başlar" başlıkları altında filmler gösterilecek.

Onur Ödülleri Bu yılın Yaşam Boyu Onur Ödülleri Türk sinemasının iki önemli ismi Şener Şen ve Hale Soygazi'ye verildi. Altın Portakal Film Festivali Düzenleme Komitesi, Şener Şen ve Hale Soygazi'ye ödüllerini, Türk Sinemasına geçen emeklerini ve sinema sanatına katkılarını dikkate alarak layık gördü. Şener Şen ve Hale Soygazi'ye ödülleri 41. Antalya Altın Portakal Film Fetivali'nin açılış gecesinde sunulacak.

ÖNCEKİ HABER

Okul kıyafetleri el yaktı

SONRAKİ HABER

Batman Festivali bugün sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa