02 Ekim 2004 21:00

Gazetemize destek ziyaretleri sürüyor

Başbakan Erdoğan'ın açtığı davada 10 milyar liralık tazminata mahkûm edilmemize tepkiler sürüyor. Ankara büromuzu ziyaret eden SES Genel Merkez yöneticileri desteklerini bildirdiler.

Paylaş
Gazetemize verilen 10 milyar liralık cezanın ardından, sendika ve kitle örgütlerinden destek mesajları ve ziyaretler devam ediyor. SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Genel Sekreteri Şükran Doğan ve Mali Sekreteri Olcay Kanlıbaş Başbakan'ı hicveden bir karikatür nedeniyle gazetemize verilen 10 milyarlık para cezası nedeniyle Ankara büromuzu ziyaret ettiler. SES Genel Başkanı Tombul ziyaret sırasında, hükümetin bir yandan demokratikleşmeden bahsederken, bir taraftan da kendilerine yönelik hiçbir eleştiriye tahammül edemediğini söyledi. "Demokratikleşme sadece Başbakan için var" diyen Tombul, demokratikleşmenin gerçek ayakları olan muhalif basın ve yerel basının bu tip cezalarla susturulmaya çalışıldığını dile getirdi. AB'ye eklemlenme sürecinde, dışarıdan zorlama demokratikleşmenin böyle eksik olacağını ifade eden Tombul, gerçek demokrasinin ancak iç dinamiklerin mücadelesi ile hayat bulacağını ve bu süreçte demokrasi taleplerinin doğru yerden kurulması gerektiğini belirterek, geçmiş dönemin argümanları ile yapılan mücadelenin bugünün ihtiyaçlarını karşılamadığına dikkat çekti. Gazetemiz Ankara Temsilcisi Fevzi Argun ise, Evrensel'in 10 yıllık yayın hayatı boyunca baskı ve saldırılar ile bu tip cezalarla sürekli karşılaştığını, ancak bunların emekten ve demokrasiden yayın çizgisinde caydırıcı olmadığını söyledi. Argun, yapılan her yasal düzenlemede eskiyi aratır bir takım yeniliklerin getirildiğine dikkat çekerek, gerçek bir demokratikleşme için kitlesel ve birleşik mücadele verilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

İzmir'de Eğitim Sen desteği Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi kampusünde gazetemizin standını açan gençlerin özel güvenlik görevlilerince saldırıya uğramalarını ve yayınladığı bir karikatür nedeniyle gazetemize 10 milyar liralık ceza verilmesini kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, "On yıldır işçi ve emekçilerin mücadelesini yansıtan, yaptığı haberlerle sendikal mücadeleyi güçlendiren Evrensel gazetesine Başbakanı hicveden bir karikatür nedeniyle para cezası verilmesi, Türkiye'de söylendiğinin aksine düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığını bir kez daha göstermiştir" denilerek, "Bizler de tüm haksızlıklara, baskılara ve adaletsizliklere inat Evrensel gazetesinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" denildi.

Çorum'dan destek Çorum'da çok sayıda sendikacı, gazeteci, siyasi parti yöneticisi ve demokratik kitle örgütü temsilcisi, Evrensel okurları tarafından gerçekleştirilen imza kampanyasına destek vererek, verilen cezanın haksızlığına dikkat çektiler. Çorum'da yayın yapan gazetelerin temsilcileri, KESK, Kamu-Sen, DİSK, Türk-İş temsilcileri, Alacahöyük Belediye Meclis Üyeleri ve bir çok siyasi parti yöneticileri verilen cezanın haksızlığını protesto ederken, Evrensel gazetesine de destek çağrısı yaptılar. Çorum'da Evrensel okurları, Eğitim Sen Çorum Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Başbakan Erdoğan'ın tutumunu protesto ettiler. Evrensel gazetesi Çorum Temsilcisi Taner Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın, kendini eleştiren yayın organlarını para ve iktidarın gücü ile susturmayı bir politika haline getirdiğini belirterek, "Evrensel'i susturmak kolay değildir. 10 yıllık yayın yaşamı boyunca gücünü okurlarından alan gazetemiz Evrensel, bugüne kadar bu türden baskılara asla boyun eğmemiştir ve bundan sonra da eğmeyecektir" dedi. Evrensel okurlarının Eğitim Sen'de düzenlediği basın toplantısına KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Halil Özbent, Eğitim Sen Şube Başkanı Garip Özgür, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Nihat Filiz, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, ÇHD Şube Başkanı Av. Ahmet Özdel, EMEP ve DEHAP yöneticileri, toprak sanayi işçilerinin sendikal çalışmasına önderlik eden Erhan Eray ve çok sayıda Evrensel okuru katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Bakandan 'tüpe zam yok' sözü

SONRAKİ HABER

'AB Kürtleri sattı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...