02 Ekim 2004 21:00

İsrail çekilmeyecek

İsrail ordusunun Filistinli militanların roket saldırılarını önlemek gerekçesi ile başlattığı kanlı operasyon devam ediyor.

Paylaş
İsrail'in, Gazze Şeridi'nde başlattığı "Pişman Etme Günleri" adlı operasyon dün de devam ederken İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yalon, İsrail ordusunun "gerektiği kadar" Gazze'de kalacağını söyledi. İsrail ordusunun son üç gündür Gazze'de sürdürdüğü saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalon, operasyonun "Kassam füzesi tehditlerine son vermek amacıyla başlatıldığını ve bu başarılmadan İsrail ordusunun Gazze'den çekilmeyeceğini" söyledi. ABD 'uyardı'! İsrail ordusunun helikopterler ve tanklar eşliğinde, önceki gün ve dün aralıksız sürdürdüğü operasyonda 50'den fazla Filistinli öldürüldü, 120'den fazla Filistinli de yaralandı. Önceki gün Gazze Şeridi'ne giden İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz da, bu operasyonun Filistin'e mesaj vermek amacıyla yapıldığını belirterek, "Teröristlere hiçbir tolerans tanımayacağız" dedi. Amerika ise İsrail'i sivil kayıplar konusunda "uyarmakla" yetindi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Adam Ereli, "İsrail güçleri sivillerin hayatlarına ve mallarına daha fazla saygılı olmalı" dedi.

İsrail'i durdurun çağrısı Bu arada dün Filistin bakanlar kurulu olağanüstü toplantıya çağrıldı. Filistin hükümetinin bildirisinde, bakanlar kurulunun olağanüstü toplanacağı belirtilerek, "Uluslararası toplum ve Dörtler'i (ABD, Rusya, AB ve BM), halkımızın korunmasının sağlanması için derhal müdahalede bulunmaya çağırıyoruz" denildi. Bildiride, "İsrail ordusunun işlediği suçlar karşısında dünya kamuoyunun sessiz kalması" da kınanarak, dünyadaki insani örgütlerin, özellikle İsrail'in son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdığı Cebaliye mülteci kampındaki halkın yardımına koşması istendi. Bu arada, Gazze sınırı yakınlarındaki bir Yahudi yerleşim birimine sızmaya çalıştığı öne sürülen 4 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

MEKTUP

SONRAKİ HABER

ABD'de sigorta lüks oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...