01 Ekim 2004 21:00

BAĞDAT'TA CAN PAZARI

Irak'ın başkentinde düzenlenen 4 ayrı bombalı saldırıda yine yüzlerce kişi öldü veya yaralandı. Patlamaların üçü, bir su istasyonunun açılışı sırasında meydana geldi. Ölenlerin en az 37'si çocuk.

Paylaş
Irak'ın başkenti Bağdat, dört ayrı bombalı saldırıyla sarsıldı. Kentin güneyinde dün üç bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda en az 41 kişi öldü, çoğunluğu çocuk 120 kişi yaralandı. Ölenlerin 37'si çocuk. Yarmuk hastanesi yetkilileri, hastaneye sürekli cesetler ulaştığını belirterek, ölü sayısının artabileceğini dile getirdiler. Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda çocuk bulunması, bomba yüklü araçların El Emel mahallesinde su pompalama istasyonunun açılış töreni sırasında havaya uçmasına bağlanıyor.

İntihar saldırısı Ebu Garib bölgesindeki diğer intihar saldırısında ise 1 ABD askeri ve 2 Irak polisi öldü. İntihar saldırısı; polis karakolu, kaymakamlık ve Irak Sivil Savunma Merkezi'nin bulunduğu bir binalar kompleksini hedef aldı. Aracın infilak etmesi sonucu binalar büyük zarar gördü. Saldırıda en az 60 kişi de yaralandı. Türkmenlerin yaşadığı Telafer kentinde meydana gelen bir başka patlamada ise 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Bakandan tehdit Irak Savunma Bakanı Hazım El Şalan, direnişçilerin kontrolleri altındaki şehirleri ekim ayı içinde tamamen ele geçireceklerini ilan etti. El Şalan, "Ne yapacağımızı bekleyin, görün. Ekimde tüm bu şehirleri alacağız" diyerek yeni katliamların işaretini verdi. Irak'ın batısındaki Felluce ve Ramadi ile Bağdat'ın bazı mahalleleri ve kuzeydeki Samarra, direnişçilerin kontrolü altında. ABD ordusu, Felluce'ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Dün sabah düzenlenen son bombardımanda vurulan bir ev yerle bir oldu. Saldırıda 4 kişi öldü, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Polis şefi öldürüldü Irak'taki diğer gelişmeler şöyle:
  • Musul kentinde polis yetkilisi Hasan Muhammed, bürosuna giderken uğradığı saldırıda şoförüyle birlikte öldü.
  • jBağdat yakınlarındaki roket saldırısında bir ABD askeri öldü, 7 asker yaralandı.
  • El Cezire, "Irak İslam Ordusu"nun 2 Hintli kadın, 6 Iraklı ve 2 Lübnanlıyı kaçırdığını duyurdu.
  • Rehin tutulan iki Fransız gazetecinin, ABD'nin Felluce'ye yönelik saldırıları nedeniyle serbest bırakılamadığı açıklandı.

  • ÖNCEKİ HABER

    Aydın'ın tuğlacı kadınları

    SONRAKİ HABER

    Irak'a 12 askeri üs!

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...