28 Eylül 2004 21:00

Sanatın yedi renginde
   barış festivali başladı

'Sanatın yedi renginde barış' sloganı ile başlayan 2. Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali önceki gün yapılan resepsiyonla başladı.

Paylaş
'Sanatın yedi renginde barış' sloganı ile başlayan 2. Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali önceki gün yapılan resepsiyonla başladı. DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile İl Valisi Haluk İmga'nın da katıldığı resepsiyona ilgi oldukça fazla oldu. Batman Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz'da resepsiyona katılanlar arasındaydı. Belediye Konuk Evi'nde yapılan resepsiyona DEHAP genel merkez yöneticileri, DEHAP'lı il başkanları ile Demokratik Güçbirliği Belediye Başkanları, Fikri Sağlar ile Duhok Belediye Başkanı Doktor Serbest de katıldı. Resepsiyonda konuşan Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, festivale emeği geçenlere teşekkür etti. Sanatı Batman'la buluşturmaya kararlı olduklarını ifade eden Kalkan, festivali izlemeye gelen sanatçıların, yazarların ve gazetecilerin kentin değişen yüzünü doğru bir şekilde kamuoyuna duyurmalarını istedi. Kalkan, bu konuda yardım beklediklerini de yineledi.

Kürtçe opera Kalkan'ın konuşmasının ardından geçen yıl gerçekleşen 1. festivalin belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminden sonra Kürtçe opera söyleyen Diana Vekil, piyanist Satenik Muradyan'la birlikte resepsiyona katılanlara güzel anlar yaşattılar. Ve Batmanlılar Kürt türkülerini Vekil'in sesinden dinleme şansına sahip oldular..

Dengbejler divanı Açılış daha sonra Batman Halk Dansları Ekibi'nin gösterisiyle devam etti. Gösterinin ardından ise Hakkari'li Dengbêjler Divanı başladı. Tahir Demir, Hasan Ertunç, Abdulkerim Kaçar, Nazi Baygo, İsmet Demir, Abo Akınlar, Reşo Erol, Ahmet Özcan denbejler kılamlarını Batmanlılarla paylaştı. Denbejlerin söylediği kılamlara eşliğinde, Tuncer Bakırhan, Osman Baydemir, Fikri Sağlar, DEHAP Genel Merkez Yöneticileri halay çektiler. Daha sonra Hakkari Halk Dansları Ekibi folklor gösteriminden sonra açılış sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

'Çok satan' yerine 'uzun satan'...

SONRAKİ HABER

Demokrasi dersi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...