27 Eylül 2004 21:00

Eurimages'ın yedi filmi

İcra Kurulu Toplantısı nedeniyle 1-7 Ekim tarihleri arasında Eurimages'in desteklediği filmlerden bir seçki de Feriye Sineması'nda gösterilecek. Yedi filmin gösterileceği toplu gösterimde bilet fiyatları da piyasanın altında olacak.

Paylaş
1988 yılında film, yapım, dağıtım ve co-prodüksiyonunu desteklemek için Avrupa film endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Eurimages, 2004'teki 91. Olağan İcra Kurulu Toplantısı'nı yapmak için Türkiye'yi seçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ev sahipliğinde üye ülkenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan toplantı 3 ve 6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Toplantı İstanbul'da yapılacak 91. Olağan İcra Kurulu Toplantısı nedeniyle 1-7 Ekim tarihleri arasında Eurimages'in desteklediği filmlerden bir seçki de Feriye Sineması'nda gösterilecek. Umut Sanat'ın işbirliği ile gerçekleştirilecek gösterimde Avrupa'nın ünlü yönetmenlerinin her biri pek çok ödül kazanmış yedi ayrı filmi sunuluyor. Her seansta ayrı bir filmin gösterileceği Eurimages Filmleri Toplu Gösterimi, özel indirimli ücretlerle izlenebilecek. Eurimages Filmleri Haftası çeşitli etkinkliklerle destekleniyor. 1 Ekim tarihinde saat 17.30'da Feriye Sineması'nda Hamdi Saver Salonu'nunda düzenlenecek olan "Eurimages Sonrası Avrupa Sineması" konulu panelde, Eurimages Türkiye temsilcisi Faruk Günaltay ve Eurimages tarafından desteklenmiş filmlere imza atan yönetmen Ali Özgentürk konuşmacı olarak katkıda bulunacak. 4 Ekim tarihinde ise yine Feriye Sineması'nda yapılması planlanan "Yönetmenlerle Buluşma" konulu söyleşiye, film haftası süresince filmi gösterilen yönetmenlerden, Ms. Margarethe von Trotta (Rosentrasse), Costas Kapakas (Peppermint), Baltasar Kormakur (101 Reykjavik)'a ve Bella Martha filminin yapımcısı Karl Baumgartner'ın katılması bekleniyor.

Euroimages film haftası Euroimage film haftası kapsamında, yönetmenliğini Baltasar Kormakur'un yaptığı 101 Reykjavik; Sandra Nettelbeck'in Bella Martha; Yönetmenliğini Costas Kapakas'ın yaptığı Nane Likörü; Jan Jakub Kolski'nin yönettiği Pornografi; Margarethe Von Trotta'nın Güller Sokağı; Agustın Diaz Yanes'in Tanrıdan Haber Yok ve Hiner Saleem'in yönettiği Votka Limon gösterilecek.

ÖNCEKİ HABER

Cihangir'de bir sanat galerisi...

SONRAKİ HABER

Şiddetli demokrat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa