07 Mart 2011 11:39

Alanya’da 8 Mart ilk defa alanda kutlandı

ALANYA’da emekçi kadınlar bu yıl ilk kez alana çıkarak taleplerini haykırdı.SES Temsilciliğinin çağrısıyla ilk kez alanda eylem yapıldı. PTT binası önünden Anıt Meydanı’na yürüyen kadınlar “Savaşa, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, eşitsizliğe; emeğimizin ve bedenimizin sömürülmesine karşı a

Alanya’da 8 Mart ilk defa alanda kutlandı
Paylaş

SES Temsilciliğinin çağrısıyla ilk kez alanda eylem yapıldı. PTT binası önünden Anıt Meydanı’na yürüyen kadınlar “Savaşa, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, eşitsizliğe; emeğimizin ve bedenimizin sömürülmesine karşı alanlardayız” pankartı açtı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca; “Anayız kadınız savaşa karşıyız, Yaşasın kadın dayanışması, Kadın erkek birlik iş ekmek özgürlük” sloganları atan kadınlara erkeklerden de yoğun destek geldi.

KESK üyesi kadınlar, EMEP, BDP ve ÖDP’li kadınlar Anıt Meydanı'na bir arada gelerek davul eşliğinde coşkulu halaylar çekti. Kadınlar adına basın açıklamasını SES Temsilcisi Zehra Ayata okudu. Ayata, “Her gün kadın cinayetleri artıyor, buna karşın yetkililer yaşananları münferit olarak yorumluyor. Bu söylenenler gerçekleri yansıtmıyor” dedi. Her gün 5 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Ayata, “Ancak anlaşılıyor ki Kürt sorunun çözümünü Kürt kadınlarla evlenmede gören anlayışı mahkum etmeden bir kazanım sağlamamız mümkün olmayacak. Biz kadınlar olarak dünyayı değiştirecek örgütlü gücümüz olduğuna inanıyoruz. Kadın erkek eşitliğinin yaşamın bütün alanlarında gerçekliğe kavuştuğu bir dünya ve Türkiye için mücadele edeceği” diye konuştu. (Alanya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EGEÇEP Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı

SONRAKİ HABER

Hanaklılar Gecesi’nde 8 Mart kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa