25 Eylül 2004 21:00

Bush'u eleştirmek istifa sebebi oldu!

Irak'ta Saddam Hüseyin dönemindeki "petrol karşılığı gıda" uygulamasındaki yolsuzlukları soruşturmakla yükümlü komisyonun bir yetkilisi, ABD Başkanı George W. Bush ile El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'i kıyaslayınca istifa etmek zorunda kaldı.

Paylaş
Irak'ta Saddam Hüseyin dönemindeki "petrol karşılığı gıda" uygulamasındaki yolsuzlukları soruşturmakla yükümlü komisyonun bir yetkilisi, ABD Başkanı George W. Bush ile El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'i kıyaslayınca istifa etmek zorunda kaldı. Komisyonun internet sitesinde yayınlanan açıklamada, İletişim Müdürü Anna Di Lellio'nun istifasını sunduğu ve istifanın kabul edildiği belirtildi. ABD hükümetine yakın bir "düşünce kuruluşu" olan Heritage Vakfı, kısa bir süre önce, Di Lellio'nun 2 yıl önce Kosova'da BM görevlisi olarak çalışırken The Guardian gazetesi için yazdığı bir makalede ABD ve İtalya'nın liderleri hakkında kullandığı ifadeleri gündeme getirmişti. Di Lellio, bu makalede "Bush ve Berlusconi gibi jurnalci ve güdümlü medya tarafından kontrol edilmeyen savunmacılar olduğu sürece, kültürü, kişisel özgürlüğü, başkasına saygıyı, hukukun bütünlüğünü ortadan kaldırması için Bin Ladin'e gerek yok" diyordu.

Saddam döneminde Irak'a uygulanan uluslararası ambargolar karşısında halkın acil gereksinimleri için kullanılmak üzere sınırlı miktarda satışına izin veren ve Irak'ın işgalinin ardından sona eren programda, milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor. ABD, bu iddialardan güç alarak Avrupa devletlerini yolsuzlukla suçluyor.

ÖNCEKİ HABER

İşçileri birbirlerine düşürme girişimi

SONRAKİ HABER

En büyük eyalet sandık başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...