23 Eylül 2004 21:00

Türk-İş sessizliğini bozuyor

Türk-İş, kıdem tazminatlarının gasp edilmesi girişimlerine karşı harekete geçiyor. İstanbul'da bağlı sendikaların şubelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kıdem tazminatları için genel kurul kararının hayata geçirileceği belirtilirken, temsilciler kurulu düzenlenmesi kararı alındı.

Paylaş
Türk-İş, kıdem tazminatlarının gasp edilmesi girişimlerine karşı harekete geçiyor. İstanbul'da bağlı sendikaların şubelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kıdem tazminatları için genel kurul kararının hayata geçirileceği belirtilirken, temsilciler kurulu düzenlenmesi kararı alındı. Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'nde 20 Eylül Pazartesi günü yapılan toplantıya Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Türker katıldı. Kıdem Tazminatı Fonu başta olmak üzere çalışma yaşamını ilgilendiren yasaların gündeme alındığı toplantıda söz alan şube başkanları kıdem tazminatı hakkının korunmasını istediler. 2821 ve 2822 sayılı yasalarla ilgili Türk-İş'in istediği değişikliklere sonuna kadar sahip çıkılacağı bildirilen toplantıda, bu konularla ilgili olarak Türk-İş Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği bir tarihte, İstanbul'da temsilciler toplantısı yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca örgütlenme çalışmalarının hızlandırılması ve başta Çorlu gibi sanayinin yoğun olduğu bölgelere "işçi evi" kurma projesinin hayata geçilmesi istendi. Toplantıyı değerlendiren Belediyle-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, Türk-İş'in sessizliğini eleştirdiklerini belirtti. İstanbul'dan başlayarak işçi sınıfını hak gasplarına karşı harekete geçirecek kararlar alınmasını istediklerini ifade eden Gülüm, "Konfederasyonların yan yana olmasi zor görünüyor. Biz sorunlara karşı ortak bir tavra yönlendirirsek, bu vasıta ile yan yana gelişi de sağlayabiliriz" diye konuştu.

Tazminat tartışılmamalı Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Akdağ ise "Kıdem tazminatının tartışılması bile abesle iştigaldir. Türk-İş'in kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı aldığı genel grev kararı var bunun uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu. Türk-İş'in net tavır alması ve Çalışma Bölge Müdürlüğü önünde yapılacak kitlesel basın açıkmlaması ile bu tavrı kamoyuna duyurması gerektiğini belirten Akdağ, asıl meselenin karar almak değil, alınan kararların hayata geçirilmesini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Akdağ, mücadelenin birleştirilmesi konusunda herkesin üzerine düşen katkıyı yapması gerektiğini ifade etti. TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken de alınan kararların "hayata geçirelecekse" önemli olduğunu söyledi. Yelken, mücadeleci Türk-İş'ten yana sendikaların ve şubelerin kararlarına altını doldurmak için ellerinden geleni yapacağını anlattı.

ÖNCEKİ HABER

Görüşme gergin başladı

SONRAKİ HABER

AKP'ye sert eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...