22 Eylül 2004 21:00

AKP 'Ölen ölsün' diyor

Irak'ta ölen veya kaçırılan Türk vatandaşları, hükümeti hiç etkilemiş görünmüyor. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Irak'taki ticari faaliyetin sürmesi gerektiğini söyledi. Kürşat Tüzmen de 'Irak pazarı'ndan bahsetti.

Paylaş
Irak'ta neredeyse her gün Türk vatandaşları öldürülürken, hükümet, bu ülkedeki Amerikan güçlerine lojistik destek verme kararlılığını sürdürüyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Irak'a taşımacılık yapan sürücülerin güvenliğine ilişkin olarak, "Güvenlik tedbirlerinin, taşımacı kuruluşlara verilecek destek suretiyle artırılması ve üzücü hadiselerin mümkün mertebe azaltılması, hatta tamamen önüne geçilmesi hedefleniyor. Bunun için alternatif taşıma yolları dahil, çalışmalarımız var" diye konuştu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin kuruluşunun 30. yılı nedeniyle düzenlenen konferansa katılan Yıldırım, 'çalışmalarının' şoförlerin can güvenliğini nasıl sağlayacağını açıklamadı.

Umurlarında değil Ulaştırma Bakanı, ölümlerin hükümet için hiçbir anlam ifade etmediğini şu sözlerle dile getirdi: "Unutmayalım ki Irak'ın yeniden yapılanmasında insani görevimiz var komşu olarak. Onların tekrar yapılanması, ihtiyaçlarının karşılanması için gereken desteği vermemiz lazım. Çözüm taşımaları kesmek, sınırları kapatmak değil. Güvenlik tedbirlerini artırarak, üzüntülü durumların sona erdirilmesini hedefliyoruz."

Tüzmen'in derdi 'pazar' Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, "Ne yaparsak yapalım orada riski ortadan kaldırmamız mümkün değil. Riski aza indirecek tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Yani devriye konusunda, Irak sınırına geçen araçların oradaki güvenlik güçlerince korunmaya alınması konusunda çeşitli önlemler alınacak önümüzdeki günlerde. Ama kaos ortamı devam ettiği sürece önlemin de çeşidini ona göre değiştirmemiz gerekiyor. Irak bizim için çok önemli bir pazar, çok emek verdiğimiz bir pazar. Irak halkının da şu anda Türkiye'nin bu çalışmalarına son derece ihtiyacı var. Devam edeceğiz, yılmadan devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İnsanlığın tarihi çok mu eski?

SONRAKİ HABER

Bush-Annan düellosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...