21 Eylül 2004 21:00

2 şoför daha öldürüldü

Irak polisi, ülkenin kuzeyinde Türk vatandaşı iki şoförün daha öldürüldüğünü bildirdi. Tevhid ve Cihad grubu tarafından rehin alınan bir Amerikalı, başı kesilerek öldürüldü.

Paylaş
Irak polisi ülkenin kuzeyinde Eş Şerkat kenti yakınlarında Mardinli olduğu anlaşılan bir Türk vatandaşının cesedinin bulunduğunu açıkladı. Tıkrit polisinden Hakim El Azavi, göğsünde kurşun yarası olan cesedin yanındaki belgelerden, Mardinli olduğunun anlaşıldığını belirtti. Musul kenti yakınlarında da bir Türk kamyon şoförünün öldürüldüğü, birinin yaralandığı bildirildi. Ağustos ayı ortalarında da, Bağdat'ın güneyindeki şantiyelerde çalışan 10 Türk'ün kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Kaçırılanların bağlı bulunduğu şirketin patronu Ali Haydar Veziroğlu, şirketlerinin Irak'tan çekileceğini açıkladı. Musul'da önceki akşam da, Telafer'deki Türkmenlere yardım götüren Kızılay konvoyuna saldırı düzenlenmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

ABD'linin başı kesildi Bu arada, Ebu Musab Ezzerkavi'ye bağlı Tevhid ve Cihad örgütü tarafından kaçırılan Amerikalılardan biri, kafası kesilerek öldürüldü. Cinayetin görüntüleri, bir internet sitesinde yayınlandı. Bir internet sitesinde yapılan açıklamada, "perşembe günü ele geçirilen ilk ABD'linin kafasının kesildiği, diğerlerinin de öldürüleceği" belirtildi. Öldürülen rehinenin Eugene Armstrong olduğu bildirildi. İnternette yayınlanan 9 dakikalık görüntülerde, turuncu tulum giydirilmiş Eugene Armstrong'un arkasında siyahlar içindeki 5 Iraklı ve duvarda Tevhid ve Cihad grubunun pankartı görüldü. Rehinenin öldürülmesinden önce okunan açıklamada, Tevhid ve Cihad örgütünün "Iraklı kadın mahkûmların intikamını aldığı" belirtildi. Açıklamada, bütün kadın mahkûmların serbest bırakılmaması halinde diğer iki rehinenin de öldürüleceği kaydedildi. Ardından Armstrong boğazı kesilerek öldürüldü.

Iraklı askerler serbest bırakıldı Öte yandan, bir direnişçi grup tarafından kaçırılan 18 Irak Ulusal Muhafızı üyesi serbest bırakıldı. Söz konusu grup; Şii lider Mukteda Sadr'ın yardımcısı Hazım El Araci'nin 48 saatte serbest bırakılmaması halinde rehineleri öldürme tehdidinde bulunmuştu. Ancak Sadr kaçırma eylemini kınamış ve askerlerin bırakılmasını istemişti.

Çeteye operasyon Basra kentinde ise adam kaçırma eylemleri düzenleyen bir şebekeye karşı operasyon düzenlendi. Basra polisi, Safvan bölgesindeki bir çiftlikte iki çete üyesinin yakalandığını, bu kişilerin ellerinde bulunan ve serbest bırakmak için 100 bin dolar istedikleri bir çocuğun kurtarıldığını açıkladı. Bakuba'da düzenlenen iki ayrı saldırıda bir Iraklı öldü, ikisi ulusal muhafız görevlisi sekiz kişi yaralandı. ABD askerleri Necef'te Mukteda Sadr yandaşı birçok kişiyi tutukladı.

ÖNCEKİ HABER

Sıra Amsterdam'da!

SONRAKİ HABER

Büyükelçiden şok ifadeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...