07 Mart 2011 11:25

‘Sağlığınız, 33 saat kesintisiz çalışan asistan hekime emanet’

ATO, asistan hekimlerin, sağlık sistemindeki yükün önemli bir kısmını sırtladıklarına dikkat çekti. ATO, “Sağlığınızı çoğu zaman kesintisiz 33 saat çalışan, tek bir asistan hekime, emanet etmek zorunda bırakıldığınızı biliyor musunuz?” diye sordu.Numune Hastanesi önünde dün Ankara Tabip Odası (ATO), Ba

‘Sağlığınız, 33 saat kesintisiz çalışan asistan hekime emanet’
Paylaş

Numune Hastanesi önünde dün Ankara Tabip Odası (ATO), Başkanı Bayazıt İlhan, Genel Sekreteri Selçuk Atalay ve Yönetim Kurulu üyesi Özden Şener ile asistanların katıldığı bir basın açıklaması yapılarak, asistan hekimlerin sağlık hizmetinde sunduğu görevlerin sınırlarının belirsiz olduğu, çoğu zaman ise 33 saatlik kesintisiz mesai yaptıkları vurgulandı.

ATO Genel Sekreteri Selçuk Atalay, “Bugün asistan hekimlerin giderek artan sorunları, yükleri insani olmayan bir hale dönüştürmektedir” dedi. Atalay, asistanların haftalık 130 saate varan çalışma süreleri içinde insani bütün ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığını kaydetti.

Atalay, devlet hastanelerinden sonra üniversite hastanelerinde de uygulamaya konan “performans sistemi” ile bilimsel faaliyetlerin aksatıldığını ifade etti.

Atalay, “Hekimleri, büyük kar beklentisiyle büyük yatırımlar yapan özel sağlık sermayesinin ucuz iş gücü haline getirmeye çalışanlara buradan bir kez daha ifade ediyoruz: Talebimiz, harcadığımız emeğin karşılığını almak, insanca yaşayabilecek bir gelire sahip olmaktır” dedi. Asistanların hizmete göre alınan köleler olmadıklarına dikkat çeken Atalay, asistan hekimlere nöbet sonrası izin hakkı tanınması gerektiğini dile getirdi. Atalay ayrıca, geleceğin uzmanları olan asistanların nitelikli bir uzmanlık eğitimi almasının sağlanması gerektiğini de belirtti. Atalay, asistan hekimlerin de tüm sağlık çalışanları gibi 13 Mart’ta alanlarda taleplerini dile getireceklerini de kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Terme-Sivaslı köylüleri geçit vermeyecek

SONRAKİ HABER

EGEÇEP Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...