18 Eylül 2004 21:00

Karikatürlerde savaş

Karikatürcüler Derneği'nce düzenlenen "24'ncü Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması"nda kazananların ödülleri önceki akşam yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Paylaş
Karikatürcüler Derneği'nce düzenlenen "24'ncü Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması"nda kazananların ödülleri önceki akşam yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Sheraton Ankara Oteli'nde yapılan ödül törenine, büyükelçilik temsilcileri, yabancı konuklar ve gazetecilerin yanı sıra çok sayıda karikatürcü katıldı. Bu yıl 24'ncüsü düzenlenen "Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması"na 65 ülkeden katılan 1700 sanatçının eserlerinin büyük çoğunluğunun "savaş" konusunu işlemesi dikkat çekti. Birçok ülkenin sanatçıları, dünyada yayılan savaş tehdidini çizgileri ile kınarken, bazı ülkelerin sanatçılarının savaşı anlatan karelerine "İslam"ı da katmaları dikkat çekti. Bu yıl yarışmaya katılan 2600 eserden büyük ödülü Türkiye'den Ahmet Öztürk Levent kazandı. Levent'e ödülü getiren karikatüründe, yuvarlak masa etrafında dünyanın geleceğini tartışan diplomatlar ile onları yukarıdan izleyen din görevlileri çizili. Başarı ödüllerini kazanan İsrail'den Yuri Ochakovsky, Sırbistan'dan Borislav Stankovic, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Li Xiao Yang ve Bulgaristan'dan Stefan Desbodov'un karikatürlerinde de savaş işlendi.

Özel ödül verildi Yarışmanın sponsorları tarafından da özel ödüller verildi. Nasreddin Hoca Özel Ödülü'nü Slovakya'dan Valter Jano, Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü'nü Türkiye'den Emrah Arıkan, Jüri Özel Ödülü'nü Türkiye'den Sami Caner, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'nü Mihai Ignat, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Özel Ödülü'nü ÇÇin Halk Cumhuriyeti'nden Ren Wei, Çankaya Belediyesi Özel Ödülü'nü Polonya'dan Andrej Graniak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü'nü Ukrayna'dan Yuriy Kosobukin, TRT Özel Ödülü'nü Küba'dan Redro Mendez Suarez, Akşam Gazetesi Özel Ödülü'nü Japonya'dan Hideki Tokuda, Vatan Gazetesi Özel Ödülü'nü Türkiye'den Hakan Sümer, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü'nü Güney Kore'den Taeyong Kang, Sabah Gazetesi Özel Ödülü'nü Ukrayna'dan Kodin Victor, Fenerbahçe Spor Kulübü Özel Ödülü'nü İsrail'den Litinsky Gennady, Milliyet Sanat Dergisi Özel Dülü'nü Rusya'dan Sergey Savilov, TV 8 Özel Ödülü'nü Rusya'dan Semerenko Vladimir ve İmge Kitabevi Özel Ödülü'nüa de Türkiye'den Ümit Müfit Dinçay arasında paylaştırıldı.

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum'a destek

SONRAKİ HABER

İlk önce Türkiye'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...