17 Eylül 2004 21:00

Sayisal Loto'da 5 trilyon kuyruğu

Sayisal Loto'da büyük ikramiye 2 haftalık devirle 5 trilyona yaklaşınca, bayilerin önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Büyük ikramiye pek çok insanın hayalini süslerken, hayatında hiç Sayısal Loto oynamamış olanlara da kupon doldurttu.

Paylaş
Sayısal Loto'da iki haftadır 6 rakamı bilen çıkmayınca büyük ikramiye rekora doğru koşmaya başladı. Devir rakamı 2.7 trilyonu bulurken, hafta boyunca oynanan oyunlar sonucu büyük ikramiyenin 5 trilyona ulaşacağı öne sürülüyor. Büyük ikramiyenin 5 trilyona yaklaşması, sayısal loto oynayanların sayısını da artırdı. İkramiye büyük olunca hayaller de büyüdü. Sayısal Loto oynayanların kimisi ikramiye kendisine çıkarsa iş kuracak, kimisi dünya turuna çıkacak, kimisi de yalı alacak... Taksim İstiklâl Caddesi'ndeki İmren Milli Piyango Sabit Bayii'nin sahibi Serkis Siropyan, ikramiyenin iki haftadır devretmesinden hayli memnun. Böylece devletin de, kendilerinin de daha fazla kazandığını anlatıyor. Sayısal Loto oynayanların sayısının iki katına çıktığını belirten Siropyan, bu artışı, fazla paranın cazibesine bağlıyor. "Hiç loto oynamayan insanlar da oynuyor. İlk kez kupon yatıranlar para belki kendilerine çıkar diye daha heyecanlı oluyorlar. Sürekli oynayan insanlar da var. Onlar önceden bir kolon oynuyorsa, şimdi üç kolon oynuyor" diyor.

Dereyi görmeden... Hasan Durmuş bugüne kadar hiç şans oyunu oynamamış, ta ki ikramiyenin 5 trilyonu bulacağı söylenene kadar... Durmuş da, "Geçen hafta da oynamayı düşündüm aslında ama vazgeçtim sonra. Sanki paranın miktarı büyüyünce benim şansım da çoğaldı. Öyle düşündüm ve bu hafta oynadım. Çıkacağına da inanıyorum" diyor. Şansına çok güvendiğinden mi yoksa kendisini hayallere çok kaptırdığından mı bilinmez, küçük olan dükkânını büyütmek için, yan dükkânın sahibiyle anlaşmış bile. Çıkmama ihtimalini düşünmek bile istemediğini söylüyor. İşini çok da şansa bırakmamak için habire sayısal loto oynuyor. İlk kez sayısal loto oynayanlardan biri de reklamcı Tekin Çetin. O da paranın büyüsüne kapılmış. "Daha önce oynamadım hiç. Ama daha düşük meblağlar yetmez bana" diyor şakayla karışık.

Ya tutarsa... Serbest meslek sahibi Ali Akay ise düzenli Sayısal Loto oynayanlardan. Sürekli oynadığı için, artık "bana çıkar mı" diye düşünmediğini, heyecanlanmadığını ve hayal kurmadığını belirtiyor. Sayısal Loto oynamak en büyük eğlence onun için. Bu kadar büyük bir ikramiyenin uzun zamandır verilmediğini hatırlatırken biraz da olsa umut var gözlerinde. O çıkar mı çıkmaz mı diye düşünmediğini söylese de şansını artırmak için taktik izliyor yine de. Sürekli aynı numaralarla üç kolon oynuyor. İkramiye çıkarsa, ancak böyle çıkar ona göre...


İşletme müdürü için cenaze töreni Zonguldak'ta, iş akdi feshedilen bir kişi tarafından önceki gün bıçaklanarak öldürülen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma Dilaver İşletme Müdürü Avni Cinel için cenaze töreni düzenlendi. Cinel için ilk tören, Asma Dilaver İşletme Müdürlüğü'nde yapıldı. TTK Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törene ise Cinel'in yakınları, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile çalışma arkadaşları katıldı. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) önündeki törende, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, madencilik sektörüne çok emeği geçen Cinel'in hunharca bir cinayete kurban gittiğini belirterek, şöyle dedi: "Cinayeti işleyen kişi, defalarca işe gelmemesi nedeniyle 3 kez iş akdi feshedilmiş olup, siyasi ve feodal baskılarla kurum yöneticileri tarafından tekrar işbaşı yaptırılmıştır. Sonrasında 70 gün işe mazeretsiz gelmemesi üzerine iş akdi tekrar feshedilmiştir. Her olayın faili ve sorumluları vardır. Cinayetin asıl sorumluları ise sorumluluklarını yerine getirmeyenlerdir." TMMOB Başkanı Mehmet Torun ise kortej yürüyüşüyle cenazenin getirildiği Madenci Anıtı önündeki konuşmasında, "Biriken olumsuzlukların üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi. Cinel'in cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Avni Cinel (47), önceki sabah, ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği Tertip Yazıhanesi'nden çıkarken, binanın önünde yanına gelen ve yaklaşık 1 ay önce iş akdi fesih edilen maden işçisi N.A. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

Tüzmen Edelman ile görüştü

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden af talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...