17 Eylül 2004 21:00

Santraller satışa hazır

Elektrik üretim ve dağıtım tesislerinin özelleştirilmesi için, gruplandırma çalışması tamamlandı. Üretim tesisleri 6 gruba ayrılırken, tesislerin özelleştirilmesi 2006 ortasından itibaren gündeme gelecek.

Paylaş
Elektrik üretim ve dağıtım tesislerinin özelleştirilmesi için, gruplandırma çalışması tamamlandı. Üretim tesisleri 6 gruba ayrılırken, tesislerin özelleştirilmesi 2006 ortasından itibaren gündeme gelecek. Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından hazırlanan söz konusu çalışma, Özelleştirme İdaresi'ne iletilirken, buradan da olumlu görüş çıktı. Çalışmaya göre ilk grupta, Ambarlı Doğalgaz ve Fuel Oil santralları ile Çatalağzı Termik Santralı yer alıyor. İkinci grupta Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Santralları, 3. grupta ise Hopa (Fuel oil), Soma, Tunçbilek ve Kangal Termik Santralları, 4. grupta Aliağa (motorin), Bursa (Doğalgaz), Orhaneli (Termik) ve Denizli (Jeotermal) santralları bulunuyor. Hamitabat Doğalgaz Santralı, Seyitömer ve Çan Termik Santralları da 5. grupta bulunurken, Afşin Elbistan Santralı A-B üniteleri de 6. grubu meydana getiriyor. Bunların mülkiyet satışı yapılabilecek üretim birimleri olduğuna işaret edilirken, hidroelektrik santrallarının işletme hakkı devrinin yapılacağı, dolayısıyla ya sonradan bu gruplar içine dağıtılarak ya da ayrı gruplar halinde özelleştirileceği ifade ediliyor. Enerji üretim tesisleri özelleştirmelerinin, 2006 Haziran ayından itibaren gündeme gelmesi hedefleniyor.

Dağıtım da özelleşecek Öte yandan elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi için çalışmalar da hız kazandı. Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde şirketleşme çalışmaları devam ederken, İstanbul Anadolu Yakası'nın şirketleşme çalışmalarında son aşamaya gelindiği ifade ediliyor. Şimdiye kadar 7 bölgede şirketleşme tamamlanırken, 13 bölgede şirketleşme çalışmaları devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Annan'a: Kapa çeneni

SONRAKİ HABER

Kız çocuğuna çifte maaş olanağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa