07 Mart 2011 11:19

Terme-Sivaslı köylüleri geçit vermeyecek

Samsun Terme Sivaslılar köyünde Prof.Dr.Beyza Üstün ve Prof.Dr.Fuat Ercan’ın katılımıyla halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 150 köylünün katıldığı toplantı Sivaslılar Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı.Yıldırım, doğa ile pazarlık olmayacağını,

Terme-Sivaslı köylüleri geçit vermeyecek
Paylaş

Samsun Terme Sivaslılar köyünde Prof.Dr.Beyza Üstün ve Prof.Dr.Fuat Ercan’ın katılımıyla halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 150 köylünün katıldığı toplantı Sivaslılar Köyü Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı.

Yıldırım, doğa ile pazarlık olmayacağını, köylerinde kurulması planlanan tersanelere ve termik santrallere geçit vermeyeceklerini ve mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Beyza Üstün de, bu bölgede termik santral, çimento fabrikaları, liman, tersane, HES, kalker, kum ve çakıl ocaklarının her birinin birbirine bağlantılı olarak planlandığını ve deltaların öncelikle HES’lerle yok edilmek istendiğini belirtti.

Prof. Dr. Fuat Ercan ise “Kim bunlar? Ne istiyorlar?​” sorarak başladığı konuşmasında, tersanelerin Tuzla Bölgesi’nden Karadeniz’e taşınmak istendiğini, tersanelerdeki esnek, kuralsız çalıştırma sonucu emekçilerin yaşamını kaybettiğini; gemi yapım ve söküm esnasında yapılan işlemlerin çevreye etkilerini ve emekçilerin yaşadıkları sağlık sorunlarını anlattı.

Köy halkı, Terme Çayı üzerindeki yapılmak istenen HES çalışmalarına, termik santrallere karşı yapılan mücadelenin sürdürüleceğini, yaşam alanlarını savunacaklarını söylediler. (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz’da torba yasa paneli

SONRAKİ HABER

‘Sağlığınız, 33 saat kesintisiz çalışan asistan hekime emanet’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...