15 Eylül 2004 21:00

Toplusözleşme kürsüsü kuruldu

Toplusözleşme görüşmelerinin başladığı ve Eğitim Sen'in kapatma davasının görüldüğü dün KESK üyeleri hemen bütün illerde alanlara çıktı.

Paylaş
Toplusözleşme görüşmelerinin başladığı ve Eğitim Sen'in kapatma davasının görüldüğü dün KESK üyeleri hemen bütün illerde alanlara çıktı. İstanbul'dan üç gün önce yola çıkan KESK Danışma Meclisi'ni dün Ankara'da Eğitim Sen üye ve yöneticileri ile diğer KESK'liler karşıladı. KESK'li kamu emekçileri, Yüksel Caddesi'ne 15 günlük toplugörüşme süresi boyunca görüşmeleri izleyecekleri toplugörüşme kürsüsü kurup, yöneticilerini görüşme için alkış ve sloganlarla uğurladılar. Adana'da İnönü Parkı'nda bir saatlik oturma eylemi yapan kamu emekçilerine TÜMTİS, EMEP, İHD, ESP ve Halkevi üyeleri de destek verdi. "Anadilde eğitim engellenemez", "Sözleşmeli personel olmayacağız", "Kölelik yasasına hayır", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan kamu emekçileri adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Halil Kara, sendikalarının kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Üç memur konfederasyonunun toplugörüşme taleplerinde ortaklaştığını ifade eden Halil Kara, şunları söyledi: "Masadaki ortaklaşma, iki milyon dolayındaki kamu emekçisi tarafından alanlardan, işyerlerinden yürüyüşler, mitingler ve grevler ile desteklenmediği takdirde hükümet türlü oyunlarla bizi bölmeyi ve görüşmeleri istediği gibi sonuçlandırmanın yolunu bulacaktır. Birleşik mücadeleyi örmek öncelikli görevimiz olmalıdır."

Aynı yerde ayrı eylem İstanbul'da dün aynı yerde, aynı anda iki ayrı eylem yapıldı. Eğitim Sen'in kapatılmasına karşı, insanca ücret ve grevli toplusözleşmeli sendika hakkı için KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun Aksaray Metro önünde düzenlediği eyleme yüzlerce kişi katıldı. "Eğitim Sen kapatılamaz", "Anadilde eğitim hakkımızdır", "Kölelik yasaları geri çekilsin", "Toplusözleşme hakkımız grev silahımız", "İşçi memur el ele genel greve", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganlarını atan kamu emekçileri, yarım saat kadar oturma eylemi yaptı. Emekçiler, Eğitim Sen davasının reddedildiği haberini de "Yaşasın örgütlü mücdelemiz" sloganıyla karşıladı. Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı da aynı yerde yaptığı eylemle yüzde 8 zammı protesto etti. "Hükümet zammını al başına çal", "Adalet yoksa kalkınma da yok" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan İl Temsilcisi Hanefi Bostan, hükümetin gelir paylaşımında adil davranmasını istedi. "Milletin ve çalışanlarının size verdiği avans artık dolmuştur" diyen Bostan, taleplerinin karşılanmaması durumunda tüm illerde eylem yapacaklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Memur TİS masasına oturdu

SONRAKİ HABER

Memur maaşları eridi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...