14 Eylül 2004 21:00

KESK'liler TİS için yürüyor

Memur konfederasyonları ile AKP Hükümeti arasındaki toplugörüşme bugün başlıyor. Hükümetin yüzde 8 zam dayatması devam ederken, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ortak talepler için ortak mücadele yürüteceklerini açıkladı.

Paylaş
Memur konfederasyonları ile AKP Hükümeti arasındaki toplugörüşme bugün başlıyor. Hükümetin yüzde 8 zam dayatması devam ederken, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ortak talepler için ortak mücadele yürüteceklerini açıkladı. Yüzde 8'i asla kabul etmeyeceklerini bildiren konfederasyon başkanları, bu yıl toplugörüşme değil toplusözleşme masasına oturacaklarını bildirdi. Bu arada KESK Danışma Meclisi üyelerinin insanca yaşayacak ücret, grevli toplusözleşmeli sendika hakkı, kamu alanına saldırı yasalarına ve Eğitim-Sen'in kapatılmasına karşı başlattıkları Ankara yürüyüşü bugün sona eriyor. İstanbul'dan önceki gün öğle saatlerinde hareket eden KESK'liler, önce Gebze ve ardından İzmit'e ulaştı. Gebze'de öğretmenevinde KESK üyelerince karşılanan yürüyüşçüler, Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda Eğitim Sen'in kapatılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Demokrasiye özlem Yola otobüslerle devam eden yürüyüşçüler, İzmit'te Merkez Bankası önünde kamu emekçileri, sendikacılar, Emeğin Partisi ve Halkevleri üyeleri tarafından karşılandılar. Demiryolu Caddesi'nden Perşembe Pazarı'na kadar bildiri dağıtan kamu emekçileri, daha sonra "Eğitim Sen kapatılamaz", "Kölelik yasaları geri çekilsin", "Parasız eğitim parasız sağlık", "IMF defol bu memleket bizim" sloganlarıyla Belediye-İş Hanı'na kadar yürüdü. Burada konuşan KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı, ülkede demokratikleşme özleminin devam ettiğini belirterek, "Hükümetin demokratikleşiyoruz söyleminin üstü kazındığında, altından Eğitim Sen'in kapatma davası çıkıyor. Bu dava tam bir demokrasi ayıbıdır. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde görülemeyecek bir davadır" dedi.

Eylem günü Geceyi İzmit'te geçiren yürüyüşçüler, dün sabah Adapazarı ve Düzce'ye hareket etti. Bugün Ankara'ya varacak olan kamu emekçileri, Eğitim Sen'in kapatma davasına katılacaklar, ardından basın açıklaması ve oturma eylemi yapacaklar. KESK'in kararları gereği bugün tüm illerdeki kamu emekçileri, viziteye çıkarak eylem yapacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Bu demokrasi davasıdır

SONRAKİ HABER

Anadilde eğitim evrensel haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...