09 Eylül 2004 21:00

Eğitim Sen'e uluslararası destek

Tüzüğünde "anadilde öğrenimi" savunduğu gerekçesiyle, Genelkurmay'ın talimatları doğrultusunda hakkında kapatma davası açılan Eğitim Sen'e uluslararası düzeyde destek yağıyor.

Paylaş
Tüzüğünde "anadilde öğrenimi" savunduğu gerekçesiyle, Genelkurmay'ın talimatları doğrultusunda hakkında kapatma davası açılan Eğitim Sen'e uluslararası düzeyde destek yağıyor. Aralarında Eğitim Enternasyonali ve ETUC'un da bulunduğu sendikal örgütler, 15 Eylül Çarşamba günü Ankara 2'inci İş Mahkemesi'nde görülecek ikinci duruşmaya katılacaklar. KESK Danışma Meclisi üyeleri de üç günlük yürüyüşün ardından duruşmaya katılarak Eğitim Sen'e destek verecek. Eğitim Enternasyonali başkan ve yöneticileri, üyesi olan diğer ülkelerdeki eğitim sendikalarına da duruşmaya katılma çağrısı yaptı. 14 Eylül'de yapılacak Akdeniz Ülkeleri Bölge Toplantısı'nda da Eğitim Sen'e destek çağrısı yinelenecek.

Eylem kararları Eğitim Sen'in bütün şubeleri, kapatma davasına karşı, 11 Eylül'de tüm illerde eylem yapacak. Duruşma sonrasında da yabancı konuklar, KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile viziteye çıkacak olan Ankaralı eğitim emekçileri Abdi İpekçi Parkı'ndaki basın açıklamasına katılacaklar. Aynı saatlerde eğitim emekçileri tüm illerde viziteye çıkacak.


Herkesi susturmak istiyorlar Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu da yaptığı açıklamada "Kapatma davası ile hepimizi susturmak istiyorlar" dedi. Karabüklü eğitim emekçileri, şube binasına astıkları pankartla da sendikalarına sahip çıktıklarını gösterdiler.

ÖNCEKİ HABER

Madenciler kâr kurbanı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da eylem hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...