08 Eylül 2004 21:00

Portakal kabuk değiştiriyor

Bu yıl 41. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Paylaş
Bu yıl 41. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. 3-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalle ilgili önceki gün Antalya Cam Piramit'te bir basın toplantısı düzenleyen Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu, festival etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. 2005 yılında Avrasya Altın Portakal Uluslararası Film Festivali olarak gerçekleştirilecek festival için bu yıl, geçiş yılı olarak ilan edildi.

Değişiyor Bu yılki fesitval, büyük para ödüllerinden; kırmızı halı döşenmiş ve ışıklarla süslenmiş prestij yoluna; Karaalioglu Parkı'nda bulunan Orta Mirodor'da düzenlenecek açılış ve kapanış programına kadar birçok değişim ve yeniliği içeriyor. Geçen yıllarda 5 gün olan festival bu yıl 8 güne çıkarıldı ve festivalin tarihleri 03-10 Ekim olarak belirlendi. Festival süresince kentin 55 noktasında sinema gösterimi yapılacak ve 250 film 1000 saat süreyle sinema perdelerine yansıyacak. Festival boyunca toplam 440 etkinlikle Türkiye rekoru kırılacak. Yeni juri yapılanması sonucu ortaya çıkan Büyük Jüri aralarında, yönetmen, yapımcı, erkek ve kadın sinema oyuncuları, senaryo yazarı, film müziği bestecisi, kamera arkası meslek branşları, belgesel film yönetmeni, sinema yazarları, sinema akademisyenleri, AKSAV temsilcisi, film dağıtımcısı ve sinema solonu işletmecilerinin yer aldığı meslek jurilerinden oluşuyor. Ulusal Uzun Metrajlı Film yarışmasının bu yılki Halk Jurisi, Yerel Gündem 21 Antalya Kent Konseyi'ni temsil edecek 4 kişi ve onların diğer illerin Kent Konseyi üyelerinden seçecekleri 10 kişi olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Bugüne kadar Altın Portakal'ı uluslararası boyuta taşıyan tek yarışma olan Altın Portakal Uluslararası Kısa Film ve Video Yarışması da bu yıldan itibaren festival tarihlerinde düzenlenecek. Yarışmaya 19 ülkeden 65 kısa film başvurdu.

Son gün 15 Eylül Yarışmaya 6 Ekim 2003 tarihinden sonra tamamlanmış, 35mm formatında, yurtiçinde yapılan ulusal/uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış filmler katılabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül 2004 olarak belirlenirken bugüne kadar Ümit Elçi'nin yönettiği "Hoşgeldin Hayat", Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği "Meleğin Düşüşü"; Çağan Irmak'ın yönettiği "Mustafa Hakkında Herşey"; Eriş Akman'ın yönettiği "Ne de Olsa Çocuk"; Yavuz Özkan'ın yönettiği "Hayal Kurma Oyunları"; Ercan Durmuş'un yönettiği "Gece 11.45" ve Olgun Arun'un yönettiği "Tramvay" başvurdu. Yarışmaya 10'un üzerinde filmin başvurması bekleniyor. Yaşam Boyu Onur ödülleriies Şener Şen ve Hale Soygazi'ye verilecek.

ÖNCEKİ HABER

Makinistin hapsi isteniyor

SONRAKİ HABER

Ne belgesel ne roman

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...