08 Eylül 2004 21:00

Unakıtan'dan itiraf

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan "Patronlar Kulübü" olarak nitelendirdiği TÜSİAD ziyaretinde, TÜSİAD'ın sesine her zaman kulak vermek ve onları can kulağıyla dinlemek gerektiğini söyledi.

Paylaş
İşçilerin ve çalışanların seslerine kulak vermeyen AKP'nin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "TÜSİAD patronlar kulübü, seslerine kulak vermek lazım, biz de can kulağıyla dinliyoruz" diyerek, patronlara ne kadar bağlı olduklarını bir kez daha gösterdi. TÜSİAD, iki gündür Ankara'da hükümet üyeleriyle görüşmeler yapıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'la başlayan görüşmeler bakanlarla devam ediyor. Cari açıktan zina tartışmasına, yapısal reformlara kadar her konuda söyleyecekleri olan TÜSİAD üyesi patronlar, hükümeti yakın markaja aldı. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı başkanlığındaki heyet Maliye Bakanı Unakıtan'ı da ziyaret etti. Unakıtan, "patronlar kulübü" olarak nitelediği TÜSİAD'ın sesine her zaman kulak vermek gerektiğini söyledi. Unakıtan, patronların ve ekonomi yönetiminin sık sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması gerektiğini savundu. Bunun ülkeye faydasının çok fazla olduğunu ileri süren Unakıtan, hükümet olarak sorunları çözmek için göreve geldiklerine dikkat çekerek, bunun için sorunları "en yetkili ağız" olarak nitelendirdiği TÜSİAD'dan dinlediklerini bildirdi. TÜSİAD'ın görüşlerine her zaman itibar edilen çok önemli bir kuruluş olduğunu dile getiren Unakıtan, "Daha doğrusu patronlar kulübü, seslerine kulak vermek lazım. Biz de can kulağıyla dinliyoruz" dedi. TÜSİAD üyeleri ise Bakan Unakıtan'a ekonomiyle ilgili bir rapor sundular.


SABANCILAR'IN ARASINDAYIM Bakan Unakıtan, TÜSİAD üyesi patronlardan önce Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile görüştü. Bakan Unakıtan görüşme sonrasında Güler Sabancı ve TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'yı yan yana bulunca foto muhabirlerini çağırarak "Bazı yerlere girmek için bu fotoğrafı gösteririm 'Bakın Sabancı'ların arasındayım' derim" diyerek Güler ve Ömer Sabancı'nın arasında fotoğraf çektirdi. Güler Sabancı, bakanlıktan ayrılırken basın mensuplarına Maliye Bakanı'na özel bir ziyaret için geldiğini iddia etti.

ÖNCEKİ HABER

Washington Çeçenlerle görüşebilir

SONRAKİ HABER

Her ay 100 milyon kayboluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...