08 Eylül 2004 21:00

Korkuyu kullanıyorlar

ABD'de seçim kampanyası kızışırken, Bush yönetimi halktaki terör korkusunu kullanıyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney, 'Kerry seçilirse yeni bir terör saldırısı olur' dedi.

Paylaş
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, kasım ayındaki seçimlerde Demokrat Parti'nin adayı John Kerry seçilirse, ABD'nin 11 Eylül benzeri yeni bir saldırıyla karşı karşıya kalacağını ileri sürdü. Iowa'da bulunan Cheney, halka yaptığı konuşmada "Sekiz hafta sonra, 2 Kasım'da doğru karar vermemiz hayati önem taşıyor. Çünkü yanlış seçimi yaparsak tehlike şu ki, yeniden vurulacağız. Ve Amerika açısından felaket olacak şekilde vurulacağız" diyerek seçmeni korkutmaya çalıştı. Cheney, kendilerinin izlediği saldırgan yaklaşımın "teröristleri barındıran ülkelere baskı uyguladığını" savundu.

Edwards'dan yanıt Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Adayı John Edwards, Cheney'nin sözlerine karşılık hemen bir açıklama yayınlayarak, "Dick Cheney'nin korkutma taktikleri, bir kez daha, Bush-Cheney ikilisinin koltuklarını korumak için her şeyi yapacaklarını gösterdi" dedi. Edwards, "Amerika'yı zalim teröristlerden korumak Demokrat veya Cumhuriyetçi meselesi değil. Dick Cheney ile George Bush da bunu biliyor olmalı" ifadesini kullandı.

Irak ve ekonomi John Kerry de, eski başkan Bill Clinton'dan aldığı tavsiyeler doğrultusunda, Bush'a yönelik eleştirilerini sertleştiriyor. Kerry, son olarak Irak savaşının Bush'un yaptığı "en felaket seçim" olduğunu söyledi. Irak ile ekonomi arasındaki bağlantıya dikkat çeken Kerry, "Irak Savaşı'na girerek yanlış seçim yapıldı. Bu yüzden de sağlık ve diğer yerel harcamalar için gereken bütçe budandı. Irak, Bush'un seçimiydi. Savaşın başlayacağı tarihi o seçti. Amerika'nın tek başına bu işe girişeceği anı o seçti. Ve Amerika, bunun bedelini ödüyor" diye devam etti. Demokrat aday, Irak'ta Amerikan askeri kayıplarının 1000'i aştığını ve şu ana kadar 200 milyar dolar para harcandığını hatırlatarak, "Özgürlüğü silah namlusunun ucunda, insanların boğazına zorla sokamazsın" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sendikacıları askerler öldürdü

SONRAKİ HABER

ABD kayıpları 'kritik eşiği' aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...