07 Mart 2011 11:10

Urfa’da renk cümbüşü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “Kadın kırımına son” şiarıyla organize edilen mitinge katılan kadınlar yöresel kıyafetleri ile Urfa sokaklarını ve miting alanını renk cümbüşüne dönüştürdü.Urfa’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından “Kadın kırım

Urfa’da renk cümbüşü
Paylaş

Urfa’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından “Kadın kırımına son” şiarıyla organize edilen 8 Mart mitingi binlerce kadının katıldığı yürüyüş ile başladı. Ali Şeli Parkı’nda bir araya gelen binlerce kadın mitingin yapılacağı Topçu Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüşe DEP eski Milletvekili Leyla Zana, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar, Hilvan ve birçok ilçeden gelen binlerce kadın katıldı.

Kadınların rengarenk yöresel kıyafetleri sokakları renk cümbüşüne çevirdiği yürüyüşte “Jin jiyan azadî”, sloganı yanı sıra Abdullah Öcalan lehine de slogan attılar.

Urfa Kültür Sanat Merkezi Erbane grubunun, erbaneleri ile yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün ardından kadınlar miting alanına alınırken, içeri alınmayan erkekler alanın dışında bekledi.  (URFA)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Susun, eleştirmeyin mesajı veriliyor

SONRAKİ HABER

Şube kongreleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa