06 Eylül 2004 21:00

Mamak'ta anlaşma sağlandı

İş güvencesini ilgilendiren bir maddede uzlaşmazlığa gidilmesi üzerine greve çıkılan Mamak Belediyesi'nde anlaşma sağlandı.

Paylaş
İş güvencesini ilgilendiren bir maddede uzlaşmazlığa gidilmesi üzerine greve çıkılan Mamak Belediyesi'nde anlaşma sağlandı. Görüşmeler sonucunda işçiler 3 gruba ayrılarak, her grubun taban ücretlerine yüzde 4'e varan bir iyileştirme yapıldı. Ardından da 2 yıl 6 aylık dilimlere bölünerek, her dilime yüzde 6 zam yapıldı. Böylece bir işçinin giydirilmiş ortalama ücreti 1 milyar 830 milyon 201 liradan, birinci 6 ay için 2 milyar 85 milyon 855 bin lirayı, dördüncü altı ay itibariyle de 2 milyar 506 milyon 944 bin lirayı buldu. Mamak Belediyesi yöneticilerinin de katıldığı bir basın açıklaması düzenleyen Genel-İş Mamak-Altındağ Şube Başkanı Muharrem Arslan, 730 işçiyi ilgilendiren sözleşmeyi "ekonomik açıdan İç Anadolu Bölgesi'ndeki en iyi sözleşme" olarak değerlendirdi. Belediye yönetiminin ihraçla ilgili kararlarda başkanın oyunun 2 oy sayılması ve kararların oy birliği değil oy çokluğu ile alınması yönündeki teklifinin sözleşmeye konmadığını belirten Arslan, işçilerin birikmiş alacaklarının 2 ay içinde ödeneceğinin güvence altına alındığını kaydetti.

Amaca ulaşıldı Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko ise iş güvencesini korumak üzere greve çıktıklarını, amaçlarına da ulaştıklarını vurguladı. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ise yaptığı yazılı açıklamada, ücretle disiplin kurulunda belediyenin ağırlığının artırılmasını "işyeri güvenliği ve disiplinini sağlamak" için istediklerini savundu.

ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS Konya'da örgütleniyor

SONRAKİ HABER

Marlit işçisi bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...