06 Eylül 2004 21:00

TÜMTİS Konya'da örgütleniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çalışan otobüs şöförleri TÜMTİS'te örgütleniyor. Sendikalaşma nedeniyle işçileri istifaya zorlayan belediye yöneticileri, başarılı olamayınca 18 işçiyi işten attı. Belediyeye bağlı yaklaşık 500 otobüs şöförü çalışıyor.

Paylaş
Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çalışan otobüs şöförleri TÜMTİS'te örgütleniyor. Sendikalaşma nedeniyle işçileri istifaya zorlayan belediye yöneticileri, başarılı olamayınca 18 işçiyi işten attı. Belediyeye bağlı yaklaşık 500 otobüs şöförü çalışıyor. Türk-İş İl Temsilciliği'nde basın açıklaması düzenleyen TÜMTİS Genel Sekreteri Şükrü Günsili, Konuş Nakliyat isimli taşeron firmaya bağlı olarak gösterilen işçilerin her türlü hak ve güvenceden yoksun, sefalet ücreti ile çalıştırıldıklarını dile getirdi.

Özelleştirilmek isteniyor Yıllardır kendileri ile aynı işi yapan belediye işçilerinden gerek ücret, hak gerekçe çalışma koşulları olarak çok daha kötü koşullar dayatıldığını belirten Günsili, işçilerin önce özelleştirme kıskacına alındığını, işçilerin bu saldırıyı bertaraf etmek ve daha iyi çalışma koşulları için sendikalarına üye olduklarını söyledi. Bunun üzerine belediye yetkililerinin baskı, tehdit ve işten atmalarla sendikalaşmanın önüne geçmeye çalıştığını kayderen Günsili, 18'inin işten atıldığını, kaydetti. Belediye yönetiminin özelleştirme ile hem 500 işçiyi ve ailelerini, hem de Konya halkını cezalandırdığını ifade eden Günsili, işten atılan işçilerin geri alınmasını istedi. Günsili, Konya halkını, yıllardır kendilerine hizmet veren işçilere ve otobüslerine sahip çıkmaya çağırdı. Yol-İş, Maden-İş, Belediye-İş, Orman-İş, Tes-İş, Çimse-İş, Demiryol-İş'inde destek verdği basın açıklmasında konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Bekir Avcı, TÜMTİS'in örgütlenme çalışmasına Türk-İş'e bağlı tüm şubeler olarak destek vereceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İşçiye maliyet dayatması

SONRAKİ HABER

Mamak'ta anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...