05 Eylül 2004 21:00

Birlik mesajı verdiler

KESK'i ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşme sürecinde ortak hareket etmek istediklerini bildirdi. Mücadelenin de ortaklaşması gerektiğini söyleyen KESK Genel Başkanı Sami Evren, Memur-Sen'in ziyaretinin anlamlı olduğunu söyledi.

Paylaş
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, KESK Genel Başkanı Sami Evren'i ziyaret ederek toplugörüşme sürecinde ortak program oluşturma çağrısı yaptı. Sadece programların değil mücadelenin de ortaklaştırılması gerektiğini dile getiren KESK Başkanı Sami Evren, toplumun bütün kesimlerinin bu mücadelenin içine çekilmesi için çalışacaklarını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise talepler noktasında bir birleşmenin sağlanmasının ardından eylemlerde de ortak hareket edebileceklerini dile getirdi. Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ödeniği adı altında öğretmenlere yaptığı 350 milyonluk yardımı eleştiren KESK Başkanı Sami Evren, taleplerinin 800 milyon olduğunu hatırlattı. Toplugörüşme sürecinin çok zor geçeceğini belirten Evren, ülkede uygulanan ekonomik programlar sonucu sosyal yapının yok olmak üzere olduğunu, kamu çalışanlarına verilecek yüzdelik zammın yaşanan sıkıntıları sona erdirmeyeceğini söyledi.

Anlamlı ziyaret Evren böylesi bir dönemde Memur-Sen'in yaptığı bu ziyaretin anlamlı olduğunu söyledi. Kamu çalışanlarının iş güvencesini yok edecek yasaların Meclis'ten geçirilmek istenmesi durumunda greve çıkacaklarını vurgulayan Evren, görüşme masasına oturmadan önce hükümetin zam oranını yüzde 8 olarak açıklamasını eleştirerek "Bu AKP'nin kamu çalışanlarını ciddiye almadığını gösteriyor" dedi. "Biz rahatsızlığımızı anlatmak için 13 Eylül'de İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi, 15 Eylül'de tüm kamu çalışanları olarak vizite eylemi, 25 Eylül'de de 81 ilde miting eylemi gerçekleştireceğiz. İstediğimizi alamazsak toplumun tüm kesimleri ile eylemlerimiz devam edecektir" diyen Evren, kamu emekçilerinin sendikal hakları için ortaklaşacaklarını dile getirdi. Hükümetin kamu çalışanlarına yüzde 8 oranında zam yapmak istediğini hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise toplugörüşme masasına oturdukları zaman "Madem teklifi hazırladınız biz neyin pazarlığını yapacağız?" sorusunu soracaklarını söyledi. Ortak bir çalışma yürütmek istediklerini göstermek için KESK'i ziyaret ettiklerini dile getiren Aksu, önce talepler noktasında görüş birliğine varmak istediklerini, talepler noktasında görüş birliğine varmaları halinde de eylem birliği yapabileceklerini dile getirdi. Aksu, iş adamları ve hortumcular için kaynak bulan hükümetin sendikaların taleplerini ise "yok" diyerek karşıladığını ifade etti. Diğer sendikalarla 7 Eylül'de teknik, 13 Eylül'de de başkanlar seviyesinde görüşeceklerini hatırlatan Aksu, bu görüşmeler sonunda ortak karar ve düşünceleri açıklayacaklarını kaydetti.


KESK'İN TALEPLERİ KESK'in toplugörüşmelerdeki talepleri şöyle: "Temel ücretlerin 940 milyona çekilmesi, aile yardımının 175 milyon, çocuk yardımının her çocuk için 105 milyon, kira yardımının 221 milyon, yılda iki kez birer maaş tutarında ikramiye verilmesi, haftalık çalışma süresinin 35 saat olması, servis ve yemek verilmesi, sosyal tesislerden kamu çalışanlarının hepsinin yararlanabilmesi, doğum izinlerinin 24 haftaya çıkarılması, kadınlara yönelik ayrımcı koşulların kaldırılması, iş riskleri ve meslek hastalıklarına karşı önlem alınması, sendikal faaliyetlere katılma ve yürütmenin güvence altına alınması, siyaset yasağının kaldırılması, toplusözleşmeli, grevli, özgürlükçü ve demokratik bir sendika yasasının çıkarılması, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması."

ÖNCEKİ HABER

GENÇLERDEN BARIŞ MEŞALESİ

SONRAKİ HABER

'İşçiye borcumuz var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...