05 Eylül 2004 21:00

BİRLİK VE BARIŞ ÇAĞRISI

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'a geldi. Binlerce kişinin karşıladığı Barkırhan, Diyarbakır halkına barış mesajları verdi.

Paylaş
1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'a geldi. Binlerce kişinin karşıladığı Barkırhan, Diyarbakır halkına barış mesajları verdi. Zaman zaman trafiğin kilitlendiği karşılamanın ardından DEHAP İl Örgütü önünde toplanan binlerce kişiye seslenen Bakırhan, Diyarbakır'da yapılması planlanan mitingin engellenmesini kınadı. Bakırhan, AKP'nin Kürt sorununu çözmek yerine Kürtleri çözdüğünü söyleyerek, "Biz bu politikaları reddediyoruz. Kürdü çözmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bunun yerine Diyarbakır'daki işsizliği çözsün" dedi.

Silahlar susmalı 1 Haziran sürecinden sonra Erdoğan'a bir mektup yazdığını hatırlatan Bakırhan, barış ortamının devam etmesi, çatışmalı ortamın yaratılmaması için önerilerini sunduklarını ancak bir cevap alamadıklarına ifade etti. Bakırhan, "Silahlar susmalı, diyalog ortamı sağlanmalı, diyalog ortamı olmadan Kürdü çözme politikalarıyla Kürt hareketinden kopan ve uluslararası güçlerle hareket edenlerle Kürdü ve Kürt sorununu çözmek mümkün değildir. Bunun için diyalog ortamı sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı, silahlı güçlerin, silahların susmasıyla sağlanacak diyalog ve tartışma ortamından sonra silahlarını bırakması çağrısını burdan bir kez daha yineliyoruz. Eğer hükümet silahların susması, diyalog ortamının sağlanmasını istiyorsa, biz üzerimize düşeni yaparız. Kürt sorunu diyalog ortamıyla çözülebilir. Kürt hareketini parçalama girişimleri var. Bu sizin birliğinizi beraberliğinizi parçalamayacaktır. Bu güçlere dayanarak birliğinizi bozmaya çalışıyorlar. Bunu başaramıyacaklar" diye konuştu.

Yaşasın barış Bakırhan, Kürt demokratik hareketini bölmek niyetinde olanlara da seslenerek, "Uluslararası güçlerin oyunlarına gelerek Kürt hareketini bölmeye çalışmayın " dedi. Bu çevreleri rantçı ve bireysel çıkarları için mücadele edenler olarak tanımlayan Tuncer Bakırhan, "Bu rantçı ve çıkarcılar, amaçlarını sizin mücadeleniz üzerinde sürdürmek istiyorlar. Bunu yapmak isteyenlere en iyi cevabı siz vereceksiniz. Yaşasın birlik, yaşasın barış" dedi.

ÖNCEKİ HABER

ÇUKUROVA BARIŞI HAYKIRDI

SONRAKİ HABER

GENÇLERDEN BARIŞ MEŞALESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa