11 Ekim 2011 11:43

SBF’de dekanlık seçimi sonuçlandı

ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekanlık seçimleri sonuçlandı. Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve Prof. Dr. İlhan Uzgel’in aday olduğu seçimlerde, en çok oyu halen Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Karatepe aldı. Rektörlük en fazla oyu alan adayı da göz önünde bulundurarak SBF’nin y

SBF’de dekanlık seçimi sonuçlandı
Paylaş
Gökhan Kuru

Prof. Dr. Yalçın Karatepe 57 oy ile en yüksek oyu aldı. Öğrencilerin taleplerini kabullendiğini açıklayan Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. İlhan Uzgel de 42 oy aldı. Yalçın Karatepe, açılan soruşturmalar nedeniyle öğrencilerin tepkisini topluyordu.

ÖĞRENCİLERİN DEKANI ‘SARIKIZ’ OLDU

SBF öğrencileri dekanlık seçimleriyle fakülte yönetiminde söz ve karar hakları olmadığını belirterek, tepki olarak fakültenin geleneksel İnek Bayramı’nda en önde yürüttükleri fakültenin sembolü “Sarıkız”ı aday olarak gösterdiler. Seçime saatler kala Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri Dayanışma Derneği (SBFDER) kendilerinin muhatap olarak görülmemesini protesto ettiler. İki fakülte öğrencisi inek kostümü giyerek fakülte içerisinde dolaşarak kendilerine oy attılar. Yapılan seçimde öğrencinin dekanı Sarıkız oldu.

Öğrencilerin adayı “Sarıkız”a fakülte hocalarının oy kullandığı sandıktan 1 oy çıkması herkesin dikkatini çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Arkadaşlarımız olmadan asla’

SONRAKİ HABER

Bilanço gün geçtikçe kabarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa