03 Eylül 2004 21:00

bunları BİLİYOR MUSUNUZ?

"Nematod" diye adlandırılan solucanları hiç duydun mu? Bu küçük solucanlar böceklerle beslenir. Bu işi yaparken bitkilere zarar vermezler. Günümüzde bazı ülkelerde çiftçilere bu solucanlardan ulaştırılır.

Paylaş
  • "Nematod" diye adlandırılan solucanları hiç duydun mu? Bu küçük solucanlar böceklerle beslenir. Bu işi yaparken bitkilere zarar vermezler. Günümüzde bazı ülkelerde çiftçilere bu solucanlardan ulaştırılır. Ulaştırılmadan önce solucanlar vücutlarındaki sıvıyı çeken başka bir sıvı içerisinde bekletilir. Sıvıları çekilmiş olan solucanlar soğutucularla taşınarak çiftçilere ulaştırılır. Çiftçilerin bu solucanları suya koyması ile solucanlar canlanır. Çok aç olduklarından zararlı böcekleri iştahla yerler.
  • 1976 yılında Laplace (laplas) tarafından ortaya atılan görüşe göre; Samanyolu Galaksisi milyarlarca yıl öncesinde kızgın bir gaz ve toz kümesiydi. Sıkışarak dönmeye başlayan kütleden uzaklaşan kümeler oldu. Bunlar ana kütlenin çekim alanında dönmeyi sürdürdüler. Ana kütle Güneş'i, diğerleride gezegenleri oluşturdu. Dünyamızda bunlardan birisiydi.
  • 1965 yılında Moğolistan'da bir dinozora özgü, insan boyundan daha uzun bir çift kol bulundu. Dinazorun geri kalanı hala aranıyor.

  • ÖNCEKİ HABER

    Küçükçekmece'de sözleşme imzalandı

    SONRAKİ HABER

    Rehineler katliamı anlattı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa