03 Eylül 2004 21:00

İş güvencesi için greve çıktılar

Mamak Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Mamak Şubesi arasında süren toplusözleşme görüşmeleri tıkanınca greve çıkıldı.

Paylaş
Mamak Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Mamak Şubesi arasında süren toplusözleşme görüşmeleri tıkanınca greve çıkıldı. Sendikanın 730 işçi adına sürdürdüğü görüşmelerde, 86 maddenin neredeyse tamamında anlaşma sağlanırken, Belediye Başkanı Gazi Şahin'in Disiplin Kurulu'nda ihraç kararlarının oy çokluğu ile alınması ve oy hakkını ikiye çıkarma dayatması nedeniyle tıkandı. İşçiler bunun sendikayı işlevsizleştirmeye yönelik olduğunu söylüyorlar. Disiplin Kurulu halen, 3 sendika üyesi, 2 işveren temsilcisi bir de belediye başkanından oluşuyor. Kararlar ise oybirliği ile alınıyor.

Uzlaşmazlık çıktı Belediye yöneticileri dün sabah saatlerinde bir kez daha görüşme talebinde bulundular. Ancak bu görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine belediye binasına "Bu işyerinde grev vardır" yazısını asarak grev önlüklerini giydiler. İşçilere Tüm Bel-Sen ve TÜMTİS yöneticileri de destek verdiler. Toplusözleşmelerin işçilerin geleceğini de ilgilendirdiğini söyleyen Genel-İş Genel Mali İşler Sekreteri Ali Şahin belediye yönetiminin istediği değişiklikle işçinin her an işine son verilebileceğine dikkat çekti. Genel-İş Mamak-Altındağ Şube Başkanı Muharrem Arslan ise belediyede işçilerin hiçbir zaman ücretlerini düzenli almadıklarını söyledi. Okulların açılmasına çok az bir zaman kala işçilerin tam bir maaş, 4 ikramiye, 6 aylık Toplu İş Sözleşme farkı ve sosyal alacaklarının olduğunu hatırlatan Arslan, bunların yanında Belediye Başkanı'nın işçilerin iş güvencesi ile oynadığını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Salih Kılıç ortak çalışmaya hayır dedi

SONRAKİ HABER

Sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...