17 Şubat 2011 03:58

Dersim’de Vaşaklar öldürülüyor

DERSİM’de avlanması yasak olan Vaşak, silahla vurulmuş olarak bulundu. Doğadaki canlıların avcılar tarafından vurulmasına tepki gösteren Munzur Doğa aktivistlerinden Haydar Çetinkaya, canlıları korumakla yükümlü olan Çevre Orman Müdürlüğü’nün Dersim’de yeteri kadar denetim yapmadığını ve askeriyenin d

Dersim’de Vaşaklar öldürülüyor
Paylaş

DERSİM’de avlanması yasak olan Vaşak, silahla vurulmuş olarak bulundu. Doğadaki canlıların avcılar tarafından vurulmasına tepki gösteren Munzur Doğa aktivistlerinden Haydar Çetinkaya, canlıları korumakla yükümlü olan Çevre Orman Müdürlüğü’nün Dersim’de yeteri kadar denetim yapmadığını ve askeriyenin de avcıları görmezlikten geldiğini söyledi.
Dersim’de bir hafta içerisinde bir yavru ayı, bir dağ keçisi (Bezuar) ve son olarak da Avrupa’nın Yaban Hayatını ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’nde koruma altına alınan Vaşak da avcılar tarafından silahla vurularak, öldürüldü. Dersim şehir merkezi çöplüğünde silahla vurulmuş olarak bulunan Vaşak’ın öldürülmesine tepki gösteren Munzur Doğa aktivisti Haydar Çetinkaya, Dersim coğrafyasında avcılık yapanların maganda gibi hareket ettiklerini belirterek, “Özellikle son 2 yıldır ilimizde ortaya çıkan ve kendini avcı zanneden kimi şahıslar, eline aldıkları av tüfekleri ile vadilere, dağlara ve ormanların derinliklerine dalarak önlerine ne geliyorsa vahşice avlamaktadırlar. Vahşice diyorum çünkü, ne avcılıkla ne de avcılık etiğiyle bağdaşmayacak davranışlar sergiliyorlar” dedi. (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

4 katlı binanın altından köyün yolu geçiyor

SONRAKİ HABER

Taraf Yazarı Uslu nasıl işletildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...