02 Eylül 2004 21:00

Kerry'ye yüklendiler

Cumhuriyetçi Parti Kongresi'nin üçüncü gününe, Demokrat Parti'nin başkan adayı John F. Kerry'ye yönelik sert eleştiriler damgasını vurdu.

Paylaş
Cumhuriyetçi Parti Kongresi'nin üçüncü gününe, Demokrat Parti'nin başkan adayı John F. Kerry'ye yönelik sert eleştiriler damgasını vurdu. Cumhuriyetçi Parti'nin ağır topu ve ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ondan önce söz alan Demokrat Parti'den Senatör Zell Miller, Kerry'ye çok sert eleştiriler yönelttiler.

BM'ye yuhalama Konuşmasına ABD Başkan Yardımcılığına yeniden aday olmayı kabul ettiğini açıklayarak başlayan Cheney, "başkan seçilmesi halinde ABD'nin Birleşmiş Milletler onayı olmadan güç kullanmayacağını" söyleyen Kerry'yi suçladı. Salondakiler, BM sözünü duyar duymaz yuhalamada bulundular. Cheney, "11 Eylül sonrası dönemde bile Senatör Kerry dünyanın nasıl değiştiğini anlamış görünmüyor. Bir senatör ulusa zarar vermeden 20 yıl boyuna yanlış yolda olabilir. Fakat bir başkan kararlarında isabetli olmalıdır" diye konuştu.

Bush'a methiye Demokrat Partili senatör Zell Miller de, kendi partisinin adayı Kerry'yi yerden yere vururken Bush'a övgüler yağdırdı. Kendisi için ailesinin partisinden çok daha önemli olduğunu söyleyen Miller, "ailesinin geleceği için Kerry'ye değil Başkan Bush'a güvendiğini" ifade etti.

'Kerry zayıf ve kararsız' Miller, "Son 20 yıldır özgürlük ve güvenlikle alakalı her önemli meselede John Kerry hep en zayıf, en yanlış ve en zigzaglar çizen ulusal figür olmuştur. Başkan Bush teröristleri boğazlarından yakalayarak ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kerry ise 'evet-hayır-belki' gibi ifadelerle ABD'nin düşmanlarına cesaret verip, müttefiklerin kafasını karıştırıyor" diye devam etti.

Soykırımı tanıma vaadi Diğer yandan John Kerry, başkan seçilirse yeni Amerikan yönetimi olarak 24 Nisan 2005 tarihinde Ermeni soykırımını tanıyacağını ilan etti. Massachussetts eyaletinde, Amerika Ermeni Ulusal Kongresi (ANCA) adlı Ermeni diyasporası grubunun düzenlediği müzik festivaline davet edilen Kerry, katılamadığı festivale bir mektup gönderdi. Demokrat Parti Massachussetts Milletvekili Barney Frank tarafından okunan mektupta Kerry, "Başkan olarak, Ermeni soykırımının inkarına karşı savaşmayı sürdüreceğim. Benim yönetimim, 24 Nisan 2005'i, bu vahşetin 90'ıncı yıldönümü olarak tanıyacaktır ve insanlığa karşı bu suçun, gelecek soykırımları önlemesinde kullanılması için çalışacaktır. Soykırımı sona erdirme yönündeki ahlaki sorumlulukta uzlaşma olamaz" mesajını verdi.

ÖNCEKİ HABER

Savaş vaat ediyorlar

SONRAKİ HABER

Üç Türk rehine daha öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa